Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λουτρό αίματος με πάνω από 100 νεκρούς στη Μιανμάρ – Καταδικάζει η Δύση

Λουτρό αίματος με πάνω από 100 νεκρούς στη Μιανμάρ – Καταδικάζει η Δύση
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab δήλωσε ότι η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ πέρασε σε ένα «νέο στάδιο» στην καταστολή των διαδηλώσεων που έγιναν το Σάββατο (27/3)
Σχετικά Άρθρα

Η καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το Σάββατο (27/3/2021) στη Μιανμάρ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 90 ανθρώπων σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), 114 σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δημοσιεύματα και μαρτυρίες, στην πιο αιματηρή ημέρα μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της οποίας η στρατιωτική χούντα παρουσίασε παρέλαση τεθωρακισμένων και στρατιωτών σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab δήλωσε ότι η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ πέρασε σε ένα «νέο στάδιο» στην καταστολή των διαδηλώσεων που έγιναν το Σάββατο (27/3).

«Να τερματιστεί η παράλογη βία»

«Η δολοφονία άοπλων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που διαπράχθηκε σήμερα αποτελεί ένα νέο στάδιο», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας τον «τερματισμό αυτής της παράλογης βίας».
Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Μιανμάρ είχε δηλώσει ότι «οι εξωδικαστικές δολοφονίες λένε πολλά για τις προτεραιότητες της στρατιωτικής χούντας», σύμφωνα με ανακοίνωση.
Παράλληλα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μιανμάρ καταδίκασε τη στρατιωτική χούντα που είναι στην εξουσία για τον «φόνο άοπλων πολιτών» σήμερα, στην καταστολή των νέων διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα.
«Οι ένοπλες δυνάμεις σκοτώνουν άοπλους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ανθρώπους που δικαίως ορκίστηκε να προστατεύει», επισημαίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο Facebook.

Καταδίκη και από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν από τον στρατό με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μιανμάρ, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.
«Αυτή η 76η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνει χαραγμένη ως ημέρα τρόμου και ατίμωσης.
Οι δολοφονίες άοπλων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, αποτελούν ενέργειες που είναι πέρα από κάθε εξήγηση», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρανγκούν μέσω Twitter και Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης