Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει ακάλυπτος - Θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο η στήριξη

Χατζηδάκης: Κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει ακάλυπτος - Θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο η στήριξη
"Λεπτομέρειες τόσο γι' αυτά όσο και για άλλες δράσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα", ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε ακάλυπτους τους εργαζόμενους. Θα συνεχίσουμε, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, τη στήριξη και τον Απρίλιο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει εφαρμόσει μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων είναι το πρόγραμμα των αναστολών συμβάσεων εργασίας και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Πρόσθεσε ότι «αυτά τα προγράμματα θα συνεχιστούν και οι λεπτομέρειες τόσο γι' αυτά όσο και για άλλες δράσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα».
Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα έχει δώσει 37 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ.
«Ειδικά, από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί, μέχρι τώρα, 6,4 δισ. ευρώ σε 3 εκατομμύρια ωφελούμενους (εργαζόμενους και ανέργους), ενώ ο ΟΑΕΔ έχει δώσει 1,5 δισ. ευρώ σε 755.000 ωφελούμενους», τόνισε.
Ερωτηθείς για τα voucher των 200 ευρώ που θα διατεθούν για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μαθητές και φοιτητές, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι γίνεται συζήτηση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για τη διεύρυνση των κριτηρίων.

Για εκκρεμείς συντάξεις

Ακόμη, για το θέμα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα "όπλα" που έχουμε στη διάθεσή μας», επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθεί και η νέα υλικοτεχνική υποδομή του ΕΦΚΑ, καθώς έχουν αγοραστεί 1.700 κομπιούτερ.
«Επίσης, θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις με συμβάσεις έργου, δηλαδή πληρωμή ανά τεμάχιο συμβασιούχων και συνταξιούχων που έχουν σχετική εμπειρία, ενώ θα ρίξουμε στη μάχη και πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους» συμπλήρωσε και σημείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική παρέμβαση για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης