Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Στόχος να γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο - Ενα επιπλέον εργαλείο τα self test

Κικίλιας: Στόχος να γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο - Ενα επιπλέον εργαλείο τα self test

«Η τεχνολογία δίνει ένα τρίτο βήμα, το self test και αυτό το όπλο θα το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του πολίτη», ανέφερε ο Β. Κικίλιας

"Σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη ζωή μας πίσω", ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι μόνο τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.
"Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη ζωή μας πίσω", τόνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πάντως, σημαντικές για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι οι επόμενες ημέρες, αφού εάν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα, θα μπορέσουμε μετά να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση της πίεσης, όπως τόνισε ο υπουργός Yγείας.
Ο κ. Κικίλιας είπε ότι "οι επόμενες 2 -3 ημέρες θα δείξουν αν υπάρχει σταθεροποίηση και περνάνε σε αποκλιμάκωση", γεγονός που σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Σημείωσε ότι "ο καλύτερος καιρός που επικρατεί στη χώρα, τα περισσότερα εμβόλια και τεστ, θα βοηθήσουν ώστε σύντομα να πάμε επιστροφή στην κανονικότητα", ενώ η τεράστια μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί "κράτησε όρθιο το ΕΣΥ".
Όπως είπε, "διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει".
Ο ίδιος μίλησε για καλύτερη εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής χθες και προχθές, ενώ ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για τη συγκλονιστική τους προσπάθεια, την αίσθηση καθήκοντος και την αυταπάρνηση.

Για άνοιγμα άνοιγμα σχολείων - λιανεμπορίου

Κλήθείς να απαντήσει εάν θα μπορούσαν να ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθεί η σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, ακόμη και σε υψηλούς αριθμούς, ώστε μετά να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση.

Για τα self test

Κάνοντας αναφορά στα self test, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως είναι ένα ακόμη εργαλείο στα μοριακά και τα rapid που δε σταματούν.
Όπως είπε, η μάχη ξεκίνησε με 800 τεστ την ημέρα στις αρχές της πανδημίας και έχουμε φτάσει στα 55.000 με 60.000 τεστ την ημέρα μετά τη χρήση και των rapid test στη χώρα μας.
«Η τεχνολογία δίνει ένα τρίτο βήμα, το self test και αυτό το όπλο θα το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περί εμβολιασμών

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μόνο τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, δηλαδή όσοι έγιναν συνολικά κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, αφού αυξάνονται και οι ποσότητες των εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας.
"Από τον Ιανουάριο έως Μάρτιο έχουν γίνει πάνω από ενάμιση εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα μας, ενώ τον Απρίλιο σε ένα μόνο μήνα περιμένουμε να γίνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα", σημείωσε.
Μάλιστα, στη χώρα μας θα φτάσουν πάνω από 1,1 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, πάνω από 450.000 της AstraZeneca, αλλά και 100.000 της Moderna, ενώ μετά την έγκριση του εμβολίου της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν 70.800 εμβόλια της εταιρίας τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης