Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοιχτές θύρες στους εμβολιασμένους τουρίστες από την Ταϊλάνδη

Ανοιχτές θύρες στους εμβολιασμένους τουρίστες από την Ταϊλάνδη

Μέχρι στιγμής εφαρμόζει αυστηρά μέτρ, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική καραντίνα, τα οποία έχουν πλήξει τον τουρισμό, αλλά έχουν συμβάλει στον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε μόλις 28.577 μέχρι στιγμής και των θανάτων σε 92.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης συμφώνησαν να επιτρέψουν από τον Ιούλιο στους ξένους που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 να ταξιδεύουν στο μεγαλύτερο τουριστικό νησί της χώρας χωρίς να τίθενται σε καραντίνα και ανακοίνωσαν νέα παραγγελία για επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Με τους αριθμούς των αφίξεων να μειώνονται κατακόρυφα το έτος που πέρασε, οι αρχές της Ταϊλάνδης, μιας χώρας που εξαρτάται από τον τουρισμό, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν εμβόλια για τον πληθυσμό της και να ξανανοίξουν τη χώρα στους ξένους βάσει ενός πιλοτικού σχεδίου για διαβατήρια εμβολιασμού.
Αν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το 50% ως το 60% του πληθυσμού, μπορούμε να ανοίξουμε τη χώρα με ασφάλεια και να προωθήσουμε την οικονομία και τον τουρισμό, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος για την υγεία.
Η βασική εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο με στόχο τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της ως το τέλος του έτους.
Η Ταϊλάνδη θα λάβει επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, όπως και επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sinovac Biotech, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης.
Με αυτές αυξάνεται σε 73 εκατομμύρια δόσεις η συνολική παραγγελία της σε εμβόλια κατά της COVID-19.
Η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό έδωσε σήμερα το πράσινο φως στο Πουκέτ, έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, να δέχεται απευθείας επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί από τον Ιούλιο, χωρίς αυτοί να τίθενται σε καραντίνα, αφότου το νησί αυτό εμβολιάσει το 70% των κατοίκων του.
Μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη εφαρμόζει αυστηρά μέτρα για την είσοδο στη χώρα, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική παραμονή σε καραντίνα, τα οποία έχουν πλήξει τον τουρισμό, αλλά έχουν συμβάλει στον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε μόλις 28.577 μέχρι στιγμής και των θανάτων από την COVID-19 σε 92.
Από τον επόμενο μήνα, η περίοδος καραντίνας σε ξενοδοχείο θα μειωθεί στο ήμισυ, δηλαδή στις επτά ημέρες, για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο Πουκέτ, την Πατάγια, το Κο Σαμούι, την Τσιάνγκ Μάι, την Πανγκ Νγκα και το Κράμπι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της τουριστικής αρχής της χώρας, κυβερνήτης Γιουτασάκ Σουπάσορν.
Ως το τέταρτο τρίμηνο του έτους, η απαλλαγή από την καραντίνα αναμένεται να εφαρμόζεται σε πέντε τουριστικούς προορισμούς, πρόσθεσε.
Η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι 3 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες θα ταξιδέψουν φέτος στην Ταϊλάνδη, σε σύγκριση με τους σχεδόν 40 εκατομμύρια το 2019 πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης