Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amrani (πρέσβης Ισραήλ): Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται

tags :
Amrani (πρέσβης Ισραήλ): Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται
O Armani μίλησε για την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης» τόνισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Yossi Amrani, σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις: Έλληνο-Ισραηλινή Συνεργασία Τεχνολογίας και Καινοτομίας: Κοινές εμπειρίες & Κατάρτιση ("Smart Cities: Greek-Israeli Technology & Innovations Cooperation: Sharing & Learning)"».
Σε αυτό το πλαίσο, ο πρέσβης του Ισραήλ υπογράμμισε τις «εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται», όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε πως ο Armani μίλησε για την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα οργανώθηκε ψηφιακά κατά τη διάρκεια του lockdown με συστήματα που παρουσιάστηκαν προς χρήση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρόσθεσε πως αυτό προσφέρει περιθώρια για περαιτέρω συνεργασία.
Επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ και ο αντίστοιχος φορέας του Ισραήλ, η Ομοσπονδία Τοπικών Αρχών, έχουν ήδη ξεκινήσει μια καλή σχέση εργασίας.
Στην εκδήλωση, στην οποία εννέα ισραηλινές εταιρείες παρουσίασαν τεχνολογίες αιχμής για έξυπνες πόλεις και ευκαιρίες για συνεργασία με την Ελλάδα, συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι χρηματοδότηση ύψους 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί στους δήμους, μίλησε για τη χρηματοδότηση που έχει διατεθεί για να κάνει τις πόλεις πιο έξυπνες, πιο πράσινες για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, ευχαρίστησε τον Ισραηλινό πρέσβη και επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας με το Ισραήλ στη διαμόρφωση έξυπνων πόλεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης