Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πέτρος Τζαννετάκης, Motor Oil: Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ

tags :
Πέτρος Τζαννετάκης, Motor Oil: Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ
Η εταιρεία εδώ και 2,5 χρόνια μπήκε στον κλάδο του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων
Για την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου της Motor Oil και για τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία αυτή την περίοδο μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Πέτρος Τζαννετάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil.
Για την επένδυση του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, ύψους 310 εκατ. ευρώ, στην οποία θα διοχετευθούν 137 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από την έκδοση του ομολόγου ο Πέτρος Τζαννετάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η νάφθα είναι ένα παραπροϊόν, ένα δεύτερο προϊόν, δεν πωλείται για την τελική κατανάλωση, είναι ένα προϊόν το οποίο μεταχειρίζεσαι για να κάνει βενζίνη βασικά, πηγαίνει για χρήση πετροχημικών. Με αυτή την επένδυση θα μετατρέπουμε τη νάφθα σε βενζίνη υψηλών οκτανίων, ένα άλλο μικρότερο μέρος σε κηροζίνη και ένα άλλο μέρος σε υδρογόνο.
»Άρα είναι μία πολύ υψηλής προστιθέμενης αξίας επένδυση, γιατί πρακτικά αντικαθιστάς ένα προϊόν το οποίο δεν είναι πρωτογενές, υπό την έννοια ότι το πουλάς στον τελικό καταναλωτή, με ένα προϊόν που έχει μεγάλη αξία όπως είναι η βενζίνη υψηλών οκτανίων, που τα προϊόντα όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένα και πιο «πράσινα». Και βέβαια επειδή παράγει το υδρογόνο, είναι και πολύ φιλική προς το περιβάλλον αυτή η διαδικασία».
Σχετικά με τις επενδύσεις στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil επισημαίνει: «Η εταιρεία εδώ και 2,5 χρόνια μπήκε στον κλάδο του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων. Ήταν μια φυσική εξέλιξη να μπούμε και σε αυτό το κομμάτι, οπότε σιγά-σιγά, αλλά σταθερά επενδύουμε και σε αυτό το κομμάτι, ώστε να αποκτήσουμε ένα χαρτοφυλάκιο σοβαρό σε αυτού του είδους τα Ανανεώσιμα».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90465

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης