Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής EE: Χωρίς απόφαση για το ζήτημα των εμβολίων - Michel: Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες και περίπλοκες αποφάσεις 

Σύνοδος Κορυφής EE: Χωρίς απόφαση για το ζήτημα των εμβολίων - Michel: Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες και περίπλοκες αποφάσεις 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν βρήκαν λύση για το ζήτημα των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η Σύνοδος Κορυφής για το ακανθώδες ζήτημα των εμβολίων, καθώς οι «27» φέρεται να διχάστηκαν επί του θέματος.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια των FT, Mehreen Khan, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν βρήκαν λύση για το ζήτημα 10 εκατ. δόσεων και γι’ αυτό αποφάσισαν να αποφύγουν τις διαπραγματεύσεις «τύπου παζαριού» σε τηλεδιάσκεψη.
Το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν τις συνομιλίες, μετέδωσε ότι ο Sebastian Kurz απείλησε με βέτο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα.
Ωστόσο δεν κατέστη τελικά ούτε μετά τον δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων να βρεθεί λύση.

Charles Michel: Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες και περίπλοκες αποφάσεις 

Σε δηλώσεις του ο Charles Michel είπε πως έπρεπε να λάβουμε δύσκολες και περίπλοκες αποφάσεις καθώς δεν μπορέσαμε να βρεθούμε με φυσική παρουσία, λόγω της πανδημίας.
Σημαντικό να συνεχίσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού και να βρούμε τους τρόπους για ένα πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Θα το συζητήσουμε τις επόμενες εβδομάδες;

Von der Leyen: Θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση

Από την πλευρά της η Ursula von der Leyen τόνισε πως προχωράει ο εμβολιασμός στην ΕΕ, παρά ταύτα θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση εάν η οι φαρμακευτικές είχαν εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
H EE είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων στον κόσμο.
«Καλούμε και άλλες χώρες να κάνουν ό,τι κάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι» κατέληξε.

Draghi (Ιταλία): Οι Ευρωπαίοι απογοητεύτηκαν από τη συμπεριφορά της AstraZeneca

Nωρίτερα, σύμφωνα με τα ιταλικά Mario Draghi, κατά την παρέμβασή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακά, τόνισε ότι "οι ευρωπαίοι απογοητεύθηκαν από την AstraZeneca".
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7 προσθέτει ότι "ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της χώρας, κατά την παρέμβασή του, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια".
Παράλληλα, ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ο Draghi πληροφόρησε λεπτομερώς τους ομολόγους του, για την υπόθεση των εκατομμυρίων παρτίδων εμβολίων της AstraZeneca που εντοπίσθηκαν σε κέντρο εμφιάλωσης εμβολίων, στο Ανάνι, εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης.
"Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, οι δόσεις εμβολίου που βρίσκονται στο Ανάνι, να μπορέσουν να μείνουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης", μετέδωσε, πριν από λίγο, το τηλεοπτικό δίκτυο La7.
Εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υιοθέτηση του "ψηφιακού πράσινου πάσου".
Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνόδου κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υιοθέτηση του "ψηφιακού πράσινου πάσου".
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ζήτησε να εξετασθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να επιβραδύνουν την εφαρμογή του όλου σχεδίου.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, μεταδίδουν ότι ο Mario Draghi τόνισε πως "οι χώρες μέλη της Ένωσης θα χρειαστούν όλη την στήριξη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προσφέρει", διότι "το να δημιουργηθούν εθνικές ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες να επικοινωνούν μεταξύ τους, δεν είναι κάτι το αυτονόητο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης