Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρίγκιπα Κάρολο - H συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις και τη διακόσμηση του Μεγάρου Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρίγκιπα Κάρολο - H συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις και τη διακόσμηση του Μεγάρου Μαξίμου
Ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε στην Ελλάδα για τους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία

Με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για τους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών.
Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν, άλλωστε, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου και το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, ενώ τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.
«Είχαμε μερικές αλλαγές στην διακόσμηση, ήθελα να τονίσω κάποιες πτυχές.
Υπάρχουν και δυο γωνιές που αναζητούμε να φτιάξουμε για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.
Πιστεύω ότι η κρίση από την οποία έχει περάσει η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό πυρετό.
Τώρα όμως μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρατε να έρθετε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση που είχε on camera, με τον πρίγκιπα Κάρολο που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.
Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης