Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ – Θα νικήσουμε αυτό τον ιό

Merkel: Βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ – Θα νικήσουμε αυτό τον ιό
Επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είπε η Merkel
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι η Γερμανία βλέπει φως στο τέλος του τούνελ διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα της για την οριστική νίκη κατά του ιού.
Σε ομιλία της Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η Merkel, η οποία χθες ζήτησε συγνώμη από τους Γερμανούς σχετικά με την επιμονή της να επιβληθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα την περίοδο του Πάσχα, τα οποία τελικά απέσυρε, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την έκβαση της μάχης με τον κορωνοϊό.
«Θα πάρει μερικούς μήνες ακόμα αλλά πλέον είναι ορατό το φως στο τέλος του τούνελ.
Θα νικήσουμε αυτόν τον ιό!» είπε η Merkel, αναφέροντας πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να «μαζέψουμε δύναμη και να πάμε μπροστά με θετικό τρόπο, ακόμα και αν η κατάσταση μοιάζει δύσκολη».
«Αυτό είναι που θέλω από όλους σε αυτήν την χώρα» υποστήριξε η Merkel, η οποία τόνισε πως στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών θα υπάρξει διαβούλευση για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ψηφιακού «πράσινου πιστοποιητικού».
Όπως είπε η Merkel, το πιστοποιητικό αυτό «πρέπει να παρουσιαστεί μέχρι το καλοκαίρι» και με αυτό «θα είναι εφικτό να καταγραφεί εντός ΕΕ εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή έχει υποβληθεί σε τεστ».
«Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αρχίσει τις εργασίες για την τεχνική εφαρμοσιμότητά του - το ίδιο κάνουν τα κράτη - μέλη και η Γερμανία.
Δεν είναι εύκολο έργο, με 27 κράτη - μέλη θα χρειαστούμε ακόμη μερικές εβδομάδες, διότι πρέπει να δούμε με μεγάλη ακρίβεια ποια δικαιώματα θα συνδέονται με αυτό το πιστοποιητικό.
Η τεχνική εφαρμογή είναι σχετικά απλή αλλά αυτό το θέμα είναι ασφαλώς μεγάλης σημασίας» υποστήριξε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης