Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι θα μπορούσε να συμβεί στην επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

Τι θα μπορούσε να συμβεί στην επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, θεωρούν πως αυτή τη φορά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μεγαλώσει ο αριθμός των εισηγμένων που θα μετέχουν στον MSCI Greece Standard 
Σχετικά Άρθρα

Με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις και παρά τις «αναταράξεις» στον τραπεζικό κλάδο, λόγω της αύξησης της Τράπεζας Πειραιώς, η είσοδος νέων ελληνικών μετοχών στους δείκτες της Morgan Stanley θα μπορούσε να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.
Σήμερα υπάρχουν μόλις 3 μετοχές στον MSCI Greece Standard (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo) ενώ η επόμενη αναθεώρηση είναι στις 11 Μαΐου και οι αλλαγές θα ισχύσουν προς το τέλος Μαΐου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, θεωρούν πως αυτή τη φορά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μεγαλώσει ο αριθμός των εισηγμένων που θα μετέχουν στον MSCI Greece Standard.
Μάλιστα σημειώνουν πως αν η κατάσταση στην Τουρκία συνεχίσει να είναι όπως σήμερα, τότε θα μπορούσαμε να δούμε σημαντικά υψηλότερες εισροές.
Βάσει εκτιμήσεων το όνομα της Μυτιληναίος ακούγεται για μία ακόμη φορά.
Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες αναθεωρήσεις πάντα ακουγόταν το όνομα της Μυτιληναίος αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.
Ωστόσο, όπως τονίζουν κάποια στελέχη της αγοράς, κάποτε θα συμβεί, καθώς η μετοχή πληροί όλα τα κριτήρια.
Θεωρούν επίσης πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να ξαναδούμε ελληνικές τράπεζες στο βασικό ελληνικό δείκτη του οίκου και συγκεκριμένα τη Eurobank και ίσως και την Εθνική.
Αναφορικά με τη ΔΕΗ, η οποία επίσης θα μπορούσε να μπει, τονίζουν πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.
Με είσοδο των τριών μετοχών οι εισροές θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ αν οι αναταραχή στην Τουρκία συνεχίζεται εκτιμούν πως θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 50% οι εισροές.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν δοθεί με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης