Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή 180 μοιρών από Merkel - Ανακαλεί το lockdown για το Πάσχα: Ήταν λάθος, συγγνώμη

tags :
Στροφή 180 μοιρών από Merkel - Ανακαλεί το lockdown για το Πάσχα: Ήταν λάθος, συγγνώμη
Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να χαρακτήρισε λάθος την ιδέα για lockdown το Πάσχα και να ζήτησε συγγνώμη από τους Γερμανούς
Σχετικά Άρθρα
Σε στροφή 180 μοιρών προχωρά η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, όσον αφορά το lockdown για το Πάσχα, μετά τις έντονες αντιδράσεις.
Ειδικότερα, η Merkel ανακάλεσε την απόφαση για το αυστηρό lockdown το Πάσχα, έπειτα από νέα τηλεδιάσκεψη, που είχε σήμερα (24/3/2021) με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
«Η ιδέα για lockdown το Πάσχα καταρτίστηκε με τις καλύτερες προθέσεις, διότι πρέπει επειγόντως να καταφέρουμε να επιβραδύνουμε και να αντιστρέψουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας» δήλωσε η Merkel στους δημοσιογράφους.
«Ωστόσο, η ιδέα... ήταν λάθος.
Υπήρχαν καλοί λόγοι γι' αυτό, αλλά δεν μπορούσε να εφαρμοστεί αρκετά καλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.
«Η ευθύνη για το λάθος είναι όλη δική μου» επεσήμανε ενώ συμπλήρωσε «ένα λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται και πάνω από όλα πρέπει να διορθωθεί, κι αν είναι δυνατό, πρέπει να διορθώνεται εγκαίρως.
Την ίδια στιγμή, φυσικά, ξέρω ότι όλο αυτό το ζήτημα προκαλεί περισσότερη αβεβαιότητα.
Λυπάμαι βαθιά και ζητώ συγνώμη σε όλους τους πολίτες».
Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (22/3/2021) με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η Merkel πίεσε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, ανατρέποντας τα σχέδια στα οποία είχαν συμφωνήσει νωρίτερα αυτό τον μήνα για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων.
Ωστόσο, οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αντιστάθηκαν και συμφώνησαν μόνο να ζητήσουν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για πέντε ημέρες, στη διάρκεια του Πάσχα, προκειμένου να ανασχεθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Αντιδράσεις

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, με τις επιχειρήσεις να διαμαρτύρονται για το παρατεταμένο lockdown και τους γιατρούς να λένε ότι τα νέα μέτρα δεν αρκούν για να αποτρέψουν την εκθετική άνοδο των πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Merkel δέχονται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία εξαιτίας του αργού ρυθμού των εμβολιασμών και ενός σκανδάλου διαφθοράς για την αγορά προστατευτικών μασκών από εταιρεία της οποίας στέλεχος είναι ο σύζυγος του υπουργού Υγείας, Jens Spahn.
Το ποσοστό του κόμματος σημειώνει πτώση ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 75.000 θάνατοι κορωνοϊό στη Γερμανία

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία έχουν εκτοξευθεί καθώς έχει κυριαρχήσει η βρετανική μετάλλαξη.
Στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 75.000 θάνατοι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 15.815 νέα κρούσματα.
Η Merkel είπε ότι, ακόμη και χωρίς το κλείσιμο του Πάσχα, οι αποφάσεις που έλαβε με τους κυβερνήτες του κράτους προσφέρουν ένα «πλαίσιο» για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης