Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης στον Guardian: Υποδοχή Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα από τον Απρίλιο

Θεοχάρης στον Guardian: Υποδοχή Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα από τον Απρίλιο
Χιλιάδες Βρετανοί διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη, την Κέρκυρα κι άλλα μέρη, όπως ο πατέρας του πρωθυπουργού Boris Johnson
Σχετικά Άρθρα

O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε στον Guardian ότι τα ελληνικά αεροδρόμια θα υποδεχθούν τον Απρίλιο του 2021 δοκιμαστικές πτήσεις από τη Βρετανία με τουρίστες.
Αν και η φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει να ανοίξουν τα σύνορα στους ξένους τουρίστες από τις 14 Μαϊου, όπως επανέλαβε ο κ. Θεοχάρης, παράλληλα τόνισε ότι οι μεθοριακοί έλεγχοι θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα, όταν θα επιτραπεί σε «ορισμένα» αεροδρόμια να υποδεχθούν πτήσεις από το εξωτερικό. 
«Όταν ανέφερα την ημερομηνία έναρξης του Μαϊου, είπα ότι σταδιακά θα αίρουμε περιορισμούς σε μια προσπάθεια να ελέγξουμε τη “θερμοκρασία”», είπε ο υπουργός Τουρισμού στη βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι επειδή ο τουρισμός «δεν ανοιγοκλείνει με διακόπτη» θα πρέπει να γίνουν προπαρασκευαστικές κινήσεις.
Ακόμη, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «κάπου στα μέσα Απριλίου θα μπορούμε, όπως υπολογίζουμε, να υποδεχθούμε Βρετανούς αλλά και πολίτες άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένου πληθυσμού, για να δοκιμάσουμε τους νέους κανόνες σε λίγες πύλες εισόδου, όχι και στα και 20 αεροδρόμια, αλλά σε εκείνα που χρησιμοποιούνται συχνότερα, όπως στην Κέρκυρα, το Ηράκλειοι, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

«Η Βρετανία είναι η υπ’ αριθμόν 2 τουριστική μας αγορά»

Η ανακοίνωσή του έρχεται ένα 24ωρο (24/3) μετά την παρουσίαση από τη βρετανική κυβέρνηση μιας λίστας εξαιρέσεων που επιτρέπουν σε Βρετανούς να φύγουν από τη χώρα τους αν έχουν «λογικές δικαιολογίες για ταξίδι» καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί στις 29 Μαρτίου.
Χιλιάδες Βρετανοί διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη, την Κέρκυρα κι άλλα μέρη, όπως ο πατέρας του πρωθυπουργού Boris Johnson.
Τον περασμένο μήνα ομάδες εργασίας από την Ελλάδα και την Αγγλία ξεκίνησαν συνομιλίες για τη δημιουργία ενός «ταξιδιωτικού διαδρόμου» μεταξύ των δύο χωρών μ’ ένα κοινά αποδεκτό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. 
«Η Βρετανία είναι η υπ’ αριθμόν 2 τουριστική μας αγορά και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική για μας», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, πλέκοντας το εγκώμιο των βρετανικών Αρχών για τους γοργούς ρυθμούς της εκστρατείας εμβολιασμού.
«Οι τεχνικές συνομιλίες προχωρούν.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες για το πώς θα επαληθεύεται η εγκυρότητα αυτών τον εγγράφων και φαίνεται ότι υπάρχει προθυμία από την άλλη πλευρά», δήλωσε προσθέτοντας ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού θα στείλει ένα μήνυμα, ότι ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει σε κάτι που θα παραπέμπει σε κανονικότητα.
Ερωτηθείς για τις ανησυχίες Βρετανών κυβερνητικών αξιωματούχων για τους κινδύνους των ταξιδιών στο εξωτερικό ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι είναι είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων και των εισαγόμενων σε ΜΕΘ μειώνεται παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. 
«Οι επιστήμονές μας μου λένε ότι με τη συνέχιση των προγραμμάτων εμβολιασμού στην Ελλάδα και τη Βρετανία, τον καιρό να βοηθά όπως και πέρυσι κι όλες τα περιοριστικά μέτρα που περιορίζουν τη διασπορά της Covid-19, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα μέχρι τα μέσα Μαϊου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης