Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 2,40 ευρώ η τιμή στόχος για την Alpha Bank από την Axia - Σύσταση αγορά

tags :
Στα 2,40 ευρώ η τιμή στόχος για την Alpha Bank από την Axia - Σύσταση αγορά
Η διοίκηση της Alpha Bank εκτίμησε ότι οι εισροές NPEs λόγω Covid19 το 2021 θα κυμανθούν στο 1 δισ. ευρώ
Αισθητά υψηλότερα από τους υπόλοιπους αναλυτές τοποθετεί την τιμή στόχο της Alpha bank η Axia, στα 2,40 ευρώ, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Axia, η τράπεζα γυρίζει σελίδα με την τιτλοποίηση Galaxy, ενώ ανακοίνωσε άλλες τρεις νέες τιτλοποιήσεις που θα οδηγήσουν τον δείκτη NPEs χαμηλότερα από το 18% το 2021 και χαμηλότερα από το 10% το 2022.
Μάλιστα, η διοίκηση άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω επιτάχυνση της μείωσης των NPEs, με τον σχεδιασμό να αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Υπό έλεγχο η αύξηση των NPEs λόγω πανδημίας

Η διοίκηση της Alpha Bank εκτίμησε ότι οι εισροές NPEs λόγω Covid19 το 2021 θα κυμανθούν στο 1 δισ. ευρώ σε μεικτή βάση.
Αυτή η εκτίμηση ήταν χαμηλότερη από την προηγούμενη, που τοποθετούσε τις εισροές στα 1,2-1,3 δισ. ευρώ.

Σταθερή η κεφαλαιακή θέση

Σύμφωνα με την Axia, η κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank θα παραμείνει σταθερή καθ 'όλη τη διάρκεια της εκκαθάρισης του ισολογισμού.
Η αναλογία κεφαλαίου αναμένεται στο 16,9% (pro-forma για το Galaxy και την πρόσφατη έκδοση Tier 2), ενώ αναμένεται να μειωθεί στο 16,8% στο τέλος του 2021 μετά τη λογιστικοποίηση των νέων τιτλοποιήσεων NPE.
Κατά την άποψη της Axia, η προσδοκία για το κόστος εκκαθάρισης των NPEs ύψους 20μ.β./ 1 δισ. ευρώ συνεπάγεται ότι οι συνολικοί δείκτες κεφαλαίου της Alpha θα παραμείνουν σημαντικά υψηλότεροι από τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, ενώ ο όμιλος θα μειώσει το δείκτη NPE σε <10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης