Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alpha Bank: Στα 1,03 ευρώ η τιμή στόχος από την Goldman Sachs και στα 1,20 ευρώ από την JP Morgan - Σύσταση αγορά

Alpha Bank: Στα 1,03 ευρώ η τιμή στόχος από την Goldman Sachs και στα 1,20 ευρώ από την JP Morgan - Σύσταση αγορά
H Goldman Sachs βλέπει τις πρόσθετες δράσεις μείωσης NPE ως υποστηρικτικές για τη μετοχή της Alpha Bank
Θετικά υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα του 2020 της Alpha Bank, οι Goldman Sachs και η JP Morgan, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση buy (αγορά) και overweight (αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς), αντίστοιχα.
Η JP Morgan μάλιστα είναι πιο αισιόδοξη για τη μετοχή της Alpha Bank, δίνοντας τιμή στόχο στα 1,20 ευρώ, με την Goldman Sachs να είναι πιο μετριοπαθής τοποθετώντας την στο 1,03 ευρώ.
Όπως αναφέρει η JP Morgan, η Alpha bank ανακοίνωσε ένα ισχυρό δ' 3μηνο του 2020, επιτρέποντας τον εμπροσθοβαρή σχηματισμό προβλέψεων, ενώ η Goldman Sachs σχολιάζει ότι η τράπεζα δεν πετυχε τους στόχους για το κόστος και το κόστο κινδύνου, ενώ ανακοίνωσε περαιτέρω δράσεις μείωσης των NPEs.

Goldman Sachs: Υποστηρικτικές οι δράσεις για τα NPEs για τη μετοχή

Η Alpha Bank ανακοίνωσε πρόσθετες δράσεις μείωσης NPE για το 2021, οι οποίες, σύμφωνα με την Goldman Sachs, αναμένεται να υποστηρίξουν την περαιτέρω βελτίωση του δείκτη σε <18% έως το τέλος του έτους και <10% στο τέλος του 2022.
Επιπλέον, η τράπεζα έχει σκιαγραφήσει τις προοπτικές της για το 2021 (συμπεριλαμβανομένης της «υψηλής μονοψήφιας» μείωσης των επαναλαμβανόμενων προ προβλέψεων εσόδων και του CoR στις 160 μβ.
Με βάση τα παραπάνω η Goldman Sachs βλέπει τις πρόσθετες δράσεις μείωσης NPE ως υποστηρικτικές για τη μετοχή.

Στα Θετικά:
1) Τα έσοδα από συναλλαγές υπερέβησαν σημαντικά τις προσδοκίες
2) Ο NII ξεπέρασε τις προσδοκίες

Στα Αρνητικά:
1) οι προβλέψεις ύψους 569 εκατ. ευρώ ήταν σημαντικά υψηλότερες από τις εκτιμήσεις, ενώ ο λόγος NPEs βελτιώθηκε κατά 30 μ.β. σε τριμηνιαία βάση στο 42,5%
2) το βασικό κόστος ήταν επίσης υψηλότερο από το αναμενόμενο.

gs_24-3-21.JPG

JP Morgan: Αξιοσημείωτο επίτευγμα το Galaxy

Χωρίς εκπλήξεις ήταν τα καθαρά αποτελέσματα της Alpha Bank, σύμφωνα με την JP Morgan, ειδικά στις βασικές λειτουργικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των NII και των τελών.
Στη γραμμή των εκτιμήσεων και τα επαναλαμβανόμενα κόστη.
Ωστόσο, τα κέρδη διαπραγμάτευσης το 4ο τρίμηνο ήταν σημαντικά υψηλότερο από το αναμενόμενο, στα 434 εκατ. ευρώ έναντι 159 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα συνολικά έσοδα 911 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο έναντι 635 εκατ.
Χρησιμοποιώντας αυτό, η τράπεζα δημιούργησε πρόσθετες προβλέψεις 320 εκατ. ευρώ για επερχόμενες πωλήσεις NPE.

Τι εντυπωσίασε

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, σύμφωνα με την JP Morgan, είναι η πρόσφατη υπογραφή του προγράμματος - σηματωρού Galaxy ύψους 10,8 δισ. ευρώ, με την Alpha Bank να ανακοινώνει δύο νέες συναλλαγές NPE για το 2021 συνολικά 2,9 δισ. Pro-forma, με στόχο το απόθεμα NPE να μειωθεί στα 5,9 δισ. ευρώ, από την κορυφή των 28 δισ. ευρώ το 2016.
Η JP Morgan εκτιμά ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση του Galaxy είναι αξιοσημείωτο επίτευγμα, εν μέσω όλων των προκλήσεων που θέτει η πανδημία, και τονίζει ότι η ποιότητα του υπολοίπου των NPEs είναι πολύ καλύτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης