Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων
Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Βραζιλία όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν 3.251 θάνατοι και 82.493 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμοί που δείχνουν πως το β' κύμα της επιδημίας εξακολουθεί να θερίζει την χώρα.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 298.676 νεκρούς επί συνόλου 12,1 εκατομμυρίων μολύνσεων και αποτελεί τη χώρα με τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων και μολύνσεων παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.
Υπό αυτά τα δεδομένα, τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας βρίσκονται λίγο πριν την κατάρρευση, τη στιγμή που ο πρόεδρος Jair Bolsonaro άλλαξε για τέταρτη φορά τον υπουργό Υγείας.
Παράλληλα, με εξαιρετικά αργά ρυθμούς εξελίσσεται και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς εκτιμάται ότι μόλις το 2,6% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του ενώ το 7,6% των πολιτών (12,1 εκατ.) έχει λάβει την πρώτη.
Ενδεικτική άλλωστε της ανησυχίας που υπάρχει για την επιδημία στη Βραζιλία είναι η προειδοποίηση του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος εκτίμησε ότι η επιδημιολογική κατάσταση εκτυλίσσεται με εξαιρετικά «επικίνδυνο» τρόπο στη Βραζιλία και κάλεσε όλους τους Βραζιλιάνους να πάρουν μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης