Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μόνο με συμμετοχή άνω του 90% μπορεί να περάσει η ΑΜΚ στον Ελλάκτωρ – Reggeborgh: Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις – Πιθανή αναβολή ΓΣ

Μόνο με συμμετοχή άνω του 90% μπορεί να περάσει η ΑΜΚ στον Ελλάκτωρ – Reggeborgh: Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις – Πιθανή αναβολή ΓΣ
Δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό στη ΓΣ του Ελλάκτωρ να συγκεντρωθεί το 90% των μετόχων για να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Στις 26 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή, λήγει η προθεσμία μιας δυνητικής συμφωνίας μεταξύ του ολλανδικού fund Reggeborgh και της πλευράς των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη (Greenhill).
Πηγή προσκείμενη στη Reggeborgh αναφέρει «θέλουμε βελτιστοποίηση των αξιών του Ελλάκτωρα, ο πρώτος στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων».
Εάν αυτή η αναφορά απηχεί την επίσημη θέση της Reggeborgh δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα διερευνητική διαπραγμάτευση μεταξύ της Reggeborgh που κατέχει άμεσα το 14,75% του Ελλάκτωρα ή έμμεσα το 38% και της Greenhill που κατέχει συνολικά το 25,58% του ομίλου.

Η κρίσιμη αριθμητική στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα

Με βάση τους μετοχικούς συσχετισμούς και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μετόχων για να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ με τιμή 0,90 ευρώ θα πρέπει η απαρτία να ξεπεράσει το 90%.
Ως γνωστόν για να εγκριθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η αύξηση κεφαλαίου από τη γενική συνέλευση απαιτείται η έγκριση των 2/3 των παρόντων μετόχων της απαρτίας.
Υπενθυμίζεται ότι:

  • η Reggeborgh κατέχει άμεσα 14,75%
  • ο Λεωνίδας Μπόμπολας 12,55%
  • fund προσκείμενα στη Reggeborgh περίπου 10%
  • η Greenhill μαζί με Pemanoaro και Farallon 25,58%
  • ο Διαμαντίδης (Delta Tanker και Marmaras) 4,8%
  • αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών 3,8%
  • ο ΕΦΚΑ 0,9%

Απαρτία στη γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου θα υπάρξει καθώς απαιτείται συγκέντρωση τουλάχιστον το 67% των μετόχων.
Ωστόσο δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να συγκεντρωθεί το 90% των μετόχων για να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου.

Θα ζητηθεί αναβολή της γενικής συνέλευσης;

Δεν αποκλείεται εάν δεν έχει υπάρξει συμφωνία μετόχων αλλά διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει σε μια επόμενη φάση ένας εκ των βασικών μετόχων να ζητήσει αναβολή της γενικής συνέλευσης ώστε να πραγματοποιηθεί σε επόμενη ημερομηνία, και στο μεσοδιάστημα να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Reggeborgh και εφοπλιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης