Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Φόρος τιμής στα θύματα covid – Ένας χρόνος από το πρώτο lockdown

Μ. Βρετανία: Φόρος τιμής στα θύματα covid – Ένας χρόνος από το πρώτο lockdown
Τουλάχιστον 28 εκατ. Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με μια δόση εμβολίων, ενώ 2,3 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο
Σχετικά Άρθρα

Φόρο τιμής στα θύματα που είχε κατά τη διάρκεια της επιδημίας covid θα αποτίσει σήμερα 23/3 η Μεγάλη Βρετανία, στη συμπλήρωση ενός έτους από την επιβολή του πρώτου lockdown.
Στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου θα διακόψουν τις εργασίες τους και θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προκειμένου να τιμήσουν «τους εκατομμύρια ανθρώπους που βυθίστηκαν στο πένθος σε όλο τον κόσμο».
Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson ανακοίνωσε την επιβολή του πρώτου εθνικού lockdown σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού, κίνηση που είχαν ήδη κάνει πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Έως εκείνη τη στιγμή η Μ. Βρετανία μετρούσε 300 νεκρούς ενώ λίγες ημέρες αργότερα (αρχές Απριλίου) ο Boris Johnson ζούσε τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό, καθώς χρειάστηκε και αυτός να νοσηλευτεί στην εντατική.
Σήμερα, η Μ. Βρετανία, η οποία μετρά πάνω από 126.000 νεκρούς και περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια μολύνσεις, τελεί και πάλι υπό περιοριστικά μέτρα, με την Αγγλία να βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο τρίτο εθνικό της lockdown.
Πλέον και χάρη στους εμβολιασμούς η κατάσταση στη Μ. Βρετανία είναι πολύ καλύτερη, καθώς ήδη έχει γίνει η πρώτη άρση των περιοριστικών μέτρων, με το άνοιγμα των σχολείων ενώ σχεδιάζονται και νέα ανοίγματα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση σχεδόν 28 εκατομμύρια Βρετανοί ενώ 2,3 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων.
Μέχρι στιγμής χορηγούνται τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech και της AstraZeneca, ενώ ένα τρίτο της Moderna αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται τις επόμενες εβδομάδες.
Στόχος της κυβέρνησης Johnson είναι να έχει χορηγηθεί μία δόση εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών ως τα μέσα Απριλίου και σε όλους τους ενήλικες ως το τέλος Ιουλίου.
Πάντως, η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην προμήθεια εμβολίων της AstraZeneca τον Απρίλιο εξαιτίας καθυστερήσεων σε ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Ινδία, την ώρα που παραμένει στα ύψη η αντιπαράθεση Μ. Βρετανίας – ΕΕ, η οποία έχει απειλήσει να εμποδίσει την εξαγωγή των δόσεων που παράγονται στο έδαφός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης