Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο μακελειό στο Κολοράντο με μαζικούς πυροβολισμούς - Στους 10 οι νεκροί – Συνελήφθη ο δράστης

ΗΠΑ: Νέο μακελειό στο Κολοράντο με μαζικούς πυροβολισμούς - Στους 10 οι νεκροί – Συνελήφθη ο δράστης
Πυρά σε σούπερ μάρκετ – Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας αστυνομικούς
Σχετικά Άρθρα

Δέκα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός ενός ακόμη επεισοδίου μαζικών πυροβολισμών αυτήν την φορά σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Μπόλντερ στην Πολιτεία του Κολοράντο.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο 51χρονος αστυνομικός Eric Talley, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σούπερ μάρκετ King Soopers μετά την κλήση για τα πυρά εντός του καταστήματος.
Οι αρχές συνέλαβαν το δράστη, ο οποίος φέρει τραύματα από την ανταλλαγή πυρών, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα των μαζικών αυτών πυροβολισμών ούτε έχει διευκρινίσει τι τον ώθησε να ανοίξει πυρ.
Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.
Πλάνα που μεταδόθηκαν απευθείας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας στο σούπερ μάρκετ King Soopers εικονίζουν ένα πρόσωπο, λευκό άνδρα που φοράει μόνο ένα μποξεράκι, να απομακρύνεται, φρουρούμενος από αστυνομικούς, από το κατάστημα.
Ο άνδρας, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, μοιάζει να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο ένα πόδι.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ήταν εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου AR-15, όπλο πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ, που έχει χρησιμοποιηθεί κι από άλλους δράστες μαζικών δολοφονιών στο παρελθόν.
Η έρευνα αναγγέλλεται μακρά και περίπλοκη και η συγκέντρωση καταθέσεων στον τόπο όπου διαπράχθηκε το μακελειό αναμένεται να διαρκέσει μέρες.

Άμεση η επέμβαση της αστυνομίας

Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη των πυροβολισμών.
Ο δράστης άνοιξε πυρ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια μπήκε στο κατάστημα.
Δεκάδες μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης, ανάμεσά τους μέλη μονάδων επέμβασης με βαρύ οπλισμό, περικύκλωσαν το σούπερ μάρκετ περίπου μισή ώρα μετά τους πρώτους πυροβολισμούς.
Διέθεταν τεθωρακισμένα οχήματα, που πήραν θέση στην είσοδο.
Περίπου έξι αστυνομικοί με τουφέκια εφόδου ανέβηκαν στην ταράτσα του καταστήματος με τη βοήθεια οχήματος του πυροσβεστικού σώματος, που άνοιξε τη μεγάλη σκάλα του.
Ορισμένοι πελάτες που είχαν κρυφτεί μέσα στο σούπερ μάρκετ τόνισαν πως η ζωή τους σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα από την ταράτσα.
Αυτό ήταν το δεύτερο μακελειό μέσα σε μια βδομάδα, μετά τις επιθέσεις σε κέντρα μασάζ και σπα με οκτώ θύματα, ανάμεσά τους έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα (Τζόρτζια).
Για τις δολοφονίες αυτές κατηγορείται λευκός άνδρας 21 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης