Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MLS: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η αναζήτηση εξόδου διαφυγής από τον ορκωτό

MLS: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η αναζήτηση εξόδου διαφυγής από τον ορκωτό
Η ουρά του σκανδάλου με συναλλαγές … εξωτερικού

Σε φάρσα εξελίσσεται η δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2019 της MLS καθώς από τη μια πλευρά δεν έχουν συνταχθεί και από την άλλη δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθυμος ορκωτός να τις υπογράψει με την εταιρία που έχει αναλάβει τον έλεγχο να αναζητεί έξοδο διαφυγής χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει εξέλιξη.
Ο ορκωτός της PKF που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2019 φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και φαίνεται πιθανότατα και αν η εταιρία συντάξει οικονομικές καταστάσεις το πιθανότερο είναι προκειμένου να αποφύγει την ευθύνη να εκφράσει αρνητική γνώμη.
Και αυτό διότι επικρέμεται ποιοτικός έλεγχος της ΕΛΤΕ δεδομένων των ευρημάτων της στον στοχευμένο έλεγχο που πραγματοποίησε και ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να αμφισβητηθούν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας. Πέραν αυτού καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πέραν του ζητήματος με τη διόγκωση των άυλων περιουσιακών στοιχείων υφίστανται και άλλα ζητήματα στις οικονομικές καταστάσεις που αφορούν στις εισροές και εκροές κεφαλαίων σε συναλλαγές που έχουν γίνει στη χρήση του 2019 με εταιρίες του εξωτερικού.

Τα μπαλάκια στην Κεφαλαιαγορά

Την ίδια στιγμή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η μια υπηρεσία φαίνεται να πετάει το μπαλάκι στην άλλη και η εισήγηση να διοριστεί εκπρόσωπος ή ακόμα και διοίκηση μέσω δικαστικής προσφυγής να μην έχει ακόμα προωθηθεί προς έγκριση στο ΔΣ.
Η όλη κατάσταση που διαμορφώνεται παραπέμπει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την εταιρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό έγινε την 29η Ιανουαρίου.
Τότε η MLS ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δέον να επισημάνουμε ότι, λόγω της σχετικής βελτίωσης της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εν λόγω διαδικασίες έχουν προχωρήσει και επιδιώκουμε το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση μέσα στον επόμενο μήνα, να έχουν δημοσιευτεί οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση που έληξε στις 31.12.2019».
Φυσικά οι οικονομικές καταστάσεις δεν δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο και παραδόξως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επανήλθε προκειμένου να ενημερωθούν οι επενδυτές.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης