Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Δύσκολη η κατάσταση - Αναπόφευκτη η χρήση του «φρένου»

Merkel (Γερμανία): Δύσκολη η κατάσταση - Αναπόφευκτη η χρήση του «φρένου»
«Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα» δήλωσε η Καγκελάριος Angela Merkel

«Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα», δήλωσε η Καγκελάριος Angela Merkel με το βλέμμα στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τόνισε ότι η εισαγωγή του «φρένου έκτακτης ανάγκης» είναι ορθή και, δυστυχώς, αναπόφευκτη.
Η κυρία Merkel σημείωσε ακόμη ότι η ίδια θα εμβολιαζόταν ευχαρίστως με εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ζήτησε, όταν θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων, το σύνθημα να είναι «εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός».
Μετά το Πάσχα (4 Απριλίου) θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και στα ιατρεία των οικογενειακών γιατρών, ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυρία Merkel, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων με θέμα την εμβολιαστική στρατηγική ενόψει της αύξησης των παραδόσεων από τις εταιρίες.
Αρχικά, οι γιατροί θα εμβολιάζουν άτομα με κινητικά προβλήματα και υποκείμενες νόσους, εξήγησε η κυρία Merkel και ανέφερε ότι το πρώτο διάστημα οι παραδόσεις δεν θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο δόσεις την εβδομάδα.

Oι παραδόσεις θα αυξηθούν σημαντικά

Κατά το β’τρίμηνο του έτους ωστόσο, οι παραδόσεις θα αυξηθούν σημαντικά, σημείωσε και είπε χαρακτηριστικά ότι τότε το σύνθημα θα πρέπει να είναι «εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός».
Από τις ήδη υπάρχουσες δομές εμβολιασμού θα συνεχίσουν να παρέχονται τουλάχιστον 2,25 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, ενώ οι επιπλέον δόσεις θα διοχετεύονται στα ιατρεία.
«Πρέπει να συνδυάσουμε την γερμανική αποτελεσματικότητα με ακόμη περισσότερη γερμανική ευελιξία», υπογράμμισε και ανέφερε ότι στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, πέντε κρατίδια με εξωτερικά σύνορα (Βαυαρία, Σαξονία, Ζάαρλαντ, Ρηνανία - Παλατινάτο και Θουριγγία) θα λάβουν επιπλέον ποσότητες εμβολίων, καθώς επιβαρύνονται περισσότερο, κυρίως από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του ιού.

«Θα ήθελα να μπορούσαμε χωρίς αυτό το φρένο»

Ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης που θα έχει τη Δευτέρα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για τα μέτρα προστασίας που θα εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα, η κυρία Merkel παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα» και προέβλεψε ότι «δυστυχώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης», δηλαδή την αυτόματη επιβολή μέτρων, όταν σε μια περιοχή ο αριθμός νέων κρουσμάτων υπερβαίνει το 100 ανά 100.000 κατοίκους και εντός επτά ημερών.
«Θα ήθελα να μπορούσαμε χωρίς αυτό το φρένο, αλλά αυτό δεν θα είναι εφικτό», παραδέχθηκε η Καγκελάριος.
Ήδη τα κρατίδια, το ένα μετά το άλλο, ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ακόμη τις αποφάσεις περί άρσης κάποιων περιορισμών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, Merkel δήλωσε ότι θα εμβολιαζόταν ευχαρίστως με εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά διευκρίνισε ότι θέλει να περιμένει τη σειρά της, καθώς είναι 66 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης