Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση των Χούθι της Υεμένης με drone σε διυλιστήριο της Aramco στο Ριάντ

Επίθεση των Χούθι της Υεμένης με drone σε διυλιστήριο της Aramco στο Ριάντ
Επίθεση των Χούθι της Υεμένης με drone σε διυλιστήριο της Aramco στο Ριάντ - Εκδηλώθηκε πυρκαγιά

Οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν επίθεση σε διυλιστήριο του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, στην πρωτεύουσα Ριάντ, με τη χρήση έξι drones εξοπλισμένων με βόμβες, σε μια κλιμάκωση των επιθέσεών τους σε ενεργειακού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος στόχους στο σαουδαραβικό έδαφος.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σ. Αραβίας αναφέρει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg,  η προκάλεσε πυρκαγιά που ωστόσο ελέγχθηκε άμεσα και δεν επεκτάθηκε σε αποθέματα πετρελαίου ή άλλα πετρελαϊκά παράγωγα. Δεν υπήρξαν θύματα, ανέφερε εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Ενέργειας.
Οι επιθέσεις του Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά από τον Ιανουάριο του 2015, στο σαουδαραβικό έδαφος σπανίως κοστίζουν ζωές, ωστόσο έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.
Ο Yahya Saree, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των Χούθι, τόνισε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν, όσο διαρκεί η επίθεση και το εμπάργκο εκ μέρους της Σ. Αραβίας, η οποία ηγείται διεθνούς συνασπισμού που στηρίζει στρατιωτικά την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης ενάντια στους Χούθι.
Τον προηγούμενο μήνα, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον J. Biden απέσυρε την υποστήριξη της χώρας στις σαουδαραβικές επιχειρήσεις στην Υεμένη και διόρισε ειδικό απεσταλμένο για την ειρήνευση στην περιοχή.
Η διεθνής επέμβαση στην Υεμένη διαρκεί από το 2015, ωστόσο έχει επιτύχει μικρά αποτελέσματα στο πεδίο της μείωσης του εδάφους που ελέγχουν οι Χούθι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης