Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βήματα πίσω στη μάχη με την covid-19 - Προς αναβολή της χαλάρωσης και παράταση lockdown

Γερμανία: Βήματα πίσω στη μάχη με την covid-19 - Προς αναβολή της χαλάρωσης και παράταση lockdown
Δραματική προειδοποίηση από το Ινστιτούτο Robert Koch
Σχετικά Άρθρα

Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι εκθετική και η χώρα οδεύει προς την επιβολή νέων περιορισμών.

Βήματα προς τα πίσω

«Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να σημάνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος τις επόμενες εβδομάδες. Αντιθέτως μπορεί να κάνουμε ακόμη και βήματα προς τα πίσω», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας τόνισε ότι οι μεταλλάξεις αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων. Αντιθέτως μπορεί να χρειαστεί η επιβολή νέων περιορισμών.

Δραματική προειδοποίηση από το Ινστιτούτο Robert Koch

Ο αριθμός των μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό αυξάνεται εκθετικά στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI)Lars Schade, ενώ ο υπουργός Υγείας ματαίωσε τις ελπίδες για περαιτέρω άρση των περιορισμών.
Ο Schade κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν κατά την πασχαλινή περίοδο ώστε να συγκρατηθεί η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.
Υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να βρεθεί το Πάσχα σε παρόμοια κατάσταση με αυτή στην οποία βρισκόταν τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του RKI.
«Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους, και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους», προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Las Schade.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης