Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Οι τάσεις για αγορές και οικονομία μετά από μία 10ετία απογοήτευσης

Oxford Economics: Οι τάσεις για αγορές και οικονομία μετά από μία 10ετία απογοήτευσης
Οι αναλυτές εντοπίζουν δέκα μακροπρόθεσμες τάσεις που θα καθορίσουν το τοπίο για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές
Σχετικά Άρθρα

Μετά την τρομερή απογοήτευση που προκάλεσε την τελευταία δεκαετία σε αγορές και παγκόσμια οικονομία, η εποχή των «χαμηλών» - χαμηλή ανάπτυξη, πληθωρισμός, επιτόκια, αποδόσεις assets και μακροοικονομικό volatility - αναμένεται να διατηρηθεί, σύμφωνα με τους αναλυτές της Oxford Economics.

Οι 10 τάσεις μακροπρόθεσμα

Οι αναλυτές εντοπίζουν δέκα μακροπρόθεσμες τάσεις που θα καθορίσουν το τοπίο για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές.

  • Τα παγκόσμια δημογραφικά στοιχεία θα διατηρήσουν τις καταθέσεις σε υψηλά επίπεδα σε ορίζοντα 20ετίας. Τα δημογραφικά στοιχεία αναδυόμενων οικονομιών συμβάλλουν στην υψηλότερη εξοικονόμηση, αντισταθμίζοντας εκείνα των ανεπτυγμένων.
  • Η έλλειψη ασφαλών assets θα μειωθεί (δεν θα εξαλειφθεί), μέσω της δημοσιονομικής επέκτασης. Η ασφαλής προμήθεια περιουσιακών στοιχείων θα είναι σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά στα ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ η ευρωζώνη έχει κολλήσει στη στασιμότητα, λόγω των τάσεων σε δημογραφικό, προσδόκιμο ζωής και μείωση της παραγωγικότητας.
  • Οι δημογραφικές τάσεις θα διατηρήσουν τον παγκόσμιο πληθωρισμό χαμηλό, καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας που διανύουμε.
  • Η σταδιακή σταθερότητα θα συνεχιστεί, καθώς οι προσδοκίες και οι πολύ ευέλικτες συνθήκες στις αγορές εργασίας και προϊόντων θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν χαμηλή μακροοικονομική αστάθεια.
  • Οι αγορές θα πρέπει να συνηθίσουν σε μειωμένες αποδόσεις. Η ανάλυση σεναρίων βάσει μοντέλου προτείνει στρατηγικά αμυντικές τοποθετήσεις.
  • Αναμένονται μακροπρόθεσμες εναλλαγές στην αγορά περιουσιακών στοιχείων. Οι ακραίες αποτιμήσεις, η μεγαλύτερη ρύθμιση της τεχνολογίας και η συνεχής ανάκαμψη στον εμπορικό κύκλο, ευνοούν τα περιουσιακά στοιχεία εκτός ΗΠΑ.
  • Υπάρχει ένας «οδηγός αισιοδοξίας» για αναδυόμενες αγορές. Μεγαλύτερη εξοικονόμηση, χαμηλότερη μεταβλητότητα και χαμηλότερα επιτόκια, θα υποστηρίξουν τα assets των αναδυόμενων.
  • Οι μεσοπρόθεσμες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό. Η πλειοψηφία των αναδυόμενων θα είναι σε θέση να σταθεροποιήσουν το χρέος τους με περιορισμένη μόνο δημοσιονομική προσαρμογή.
  • Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τον λαϊκισμό για τις συντηρητικές μακροοικονομικές πολιτικές
oxford23.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης