Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αναστολή της απόφασης για άρση των περιοριστικών μέτρων σε δύο κρατίδια

Γερμανία: Αναστολή της απόφασης για άρση των περιοριστικών μέτρων σε δύο κρατίδια

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ζήτησε την αυτόματη εφαρμογή μέτρων περιορισμού στην περίπτωση που μια περιοχή υπερβαίνει τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών - Τη Δευτέρα (22/3) οι αποφάσεις

Σχετικά Άρθρα

Για τον κίνδυνο το τρίτο κύμα του κορωνοϊού να εξελιχθεί σε «κύμα διαρκείας», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder και ζήτησε το ευέλικτο «φρένο έκτακτης ανάγκης» που αποφασίστηκε μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κρατιδίων να μετατραπεί σε «σκληρό φρένο», το οποίο θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021.
Με το βλέμμα στην ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και ενόψει της τηλεδιάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την Καγκελάριο την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, ο κ. Söder ζήτησε αυτόματη εφαρμογή μέτρων περιορισμού στην περίπτωση που μια περιοχή υπερβαίνει τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.
Τόνισε μάλιστα ότι αυτή την περίοδο κάθε κρατίδιο εφαρμόζει μια παραλλαγή αυτού του κανόνα, με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Το φρένο

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε το τρίτο κύμα να μην μετατραπεί σε κύμα διαρκείας.
Δεν γίνεται να εξαπατήσουμε την πραγματικότητα.
Για αυτό είναι σημαντικό τη Δευτέρα να ενεργήσουμε με συνέπεια και σύνεση.
Το φρένο έκτακτης ανάγκης πρέπει να είναι αξιόπιστο και όχι άλλοθι», δήλωσε ο κ. Söder σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του των κρατιδίων και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Layen.

Αναστολή 

Σε αυτό το πνεύμα, η κυβέρνηση της Βαυαρίας ανέστειλε νωρίτερα σήμερα την απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την Δευτέρα. Σε ανάλογη απόφαση προέβη και η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας 22 Μαρτίου με την Angela Merkel.

Sputnik V και εξαγωγές

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πανδημία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με επάρκεια εμβολίων, «η οποία όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει" και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί σύντομα το θέμα της αδειοδότησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
«Το θέμα είναι πρώτα η γρήγορη αδειοδότηση και, επιπλέον, τα συμβόλαια αγοράς του", δήλωσε και τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης της κυρίας von der Layen περί ενδεχόμενης απαγόρευσης εξαγωγών εμβολίων από την ΕΕ.
«Πρέπει η ΕΕ να έχει μια συνετή εξαγωγική πολιτική», δήλωσε σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης