Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας (Υπ. Δικαιοσύνης): Δεν χάθηκε κανένα ουσιώδες δικαίωμα, κανενός πολίτη στην περίοδο του lockdown

Τσιάρας (Υπ. Δικαιοσύνης): Δεν χάθηκε κανένα ουσιώδες δικαίωμα, κανενός πολίτη στην περίοδο του lockdown
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στη Βουλή επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τον πλέον επιτυχή τρόπο
Σχετικά Άρθρα

Δεν χάθηκε κανένα ουσιώδες δικαίωμα, κανενός πολίτη, στην περίοδο του lockdown, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στη Βουλή, και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την πανδημία, με τον πλέον επιτυχή τρόπο.
«Η βασική λειτουργία της δικαιοσύνης υπήρξε ενεργή. Βεβαίως όλοι έχουμε κουραστεί από αυτή την παρατεταμένη περίοδο, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μέτρα την πανδημία. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό; Ποιος δεν το ζει; Όλοι μας το ζούμε, ακόμη και εμείς εδώ σε αυτή την αίθουσα.
Το ξέρουμε πολύ καλά. Αλλά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των Ελλήνων πολιτών;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υπογράμμισε:
«Πάντα λειτουργούσαμε συντεταγμένα. Εγώ είμαι υπέρ της ανοιχτής δικαιοσύνης αλλά δεν μπορεί κανείς να βάζει στη ζυγαριά την αξία της ανθρώπινης ζωής με τη λειτουργία που επιτρέπει το συνωστισμό σε συγκεκριμένους χώρους. Δεν ξέρετε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη; Δεν ξέρετε ότι οι διοικήσεις των δικαστηρίων είναι αυτές που κρίνουν, κάθε φορά, τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα μέτρα; Μην αγνοούμε βασικές λειτουργίες στο χώρο της δικαιοσύνης. Όλοι επιμένουμε σε ένα βασικό κανόνα. Στο πώς θα διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Δεν ξέρετε ότι σε αυτή την προσπάθεια, το λόγο δεν τον έχει μόνο είτε η κυβέρνηση είτε το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και η ίδια η δικαιοσύνη, μέσα από τη δική της λειτουργία;».

Τα δικόγραφα και οι αντιδράσεις 

Το άρθρο του νομοσχεδίου με το οποίο τίθεται περιορισμός στην έκταση των δικογράφων ενώπιον του ΣτΕ εξακολουθεί να είναι ένα από τα θέματα που προκαλεί αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και του δικηγορικού σώματος που επισημαίνει και τους χρονικούς περιορισμούς που έχουν ήδη επιβληθεί και στις αγορεύσεις των δικηγόρων ενώπιον του ΣτΕ. «Λαμβάνω όλες τις γνώμες υπόψη και με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου αύριο (18/3) στην Ολομέλεια, θα προσδιορίσουμε τη συνολική επιλογή», είπε ο κ. Τσιάρας.

Αντεγκληματική πολιτική

Νομοτεχνικές βελτιώσεις προανήγγειλε ο υπουργός και στο άρθρο με το οποίο τα κτίρια των φυλακών περιέρχονται στη δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση όμως ο πυρήνας της διάταξης δεν θα αλλάξει, καθώς, όπως τόνισε ο υπουργός, είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η μεταφορά της αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Υπάρχει μια κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η οποία αφορά στη μεταφορά της αντεγκληματικής και σωφρονιστικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αυτό δεν μπορεί να είναι μισό.
Όλα αυτά είναι στη λογική μιας συγκεκριμένης επιλογής της κυβέρνησης.
Αντιλαμβάνομαι τη διαφωνία σας.
Είναι δημοκρατικό δικαίωμα η διαφορετική θέση.
Όμως τίποτα δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη», είπε ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Ξέραμε ότι μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα υπήρχαν προβλήματα τα οποία έπρεπε να επιλυθούν.
Μερικές φορές οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με τρόπο ώστε να λύνονται τα προβλήματα και να μη μεγαλώνουν.
Όλοι μας κρινόμαστε όσο βρισκόμαστε στο προσκήνιο της πολιτικής και η κοινωνία μας κρίνει για τις επιλογές μας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Κανείς δεν διεκδικεί το μαγικό ραβδί για το δικό του χέρι. Ο καθένας όμως, για το χρόνο που βρίσκεται σε θέση ευθύνης, θα κρίνεται γι’ αυτά που κάνει και γ’ αυτά που δεν κάνει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης