Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bank of Japan: Προ των πυλών το ψηφιακό γεν - Kuroda: Το επιτάσσουν οι συνθήκες

Bank of Japan: Προ των πυλών το ψηφιακό γεν - Kuroda: Το επιτάσσουν οι συνθήκες
Kίνα, Νότιος Κορέα και Ρωσία ήδη «τρέχουν» τα ψηφιακά νομίσματά τους
Σχετικά Άρθρα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan) προετοιμάζεται διεξοδικά για την πιθανή μελλοντική έκδοση ψηφιακού γεν.
Τάδε έφη ο Ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης Haruhiko Kuroda.
«Προς το παρόν, δεν σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσει άμεσα ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα εκδοθεί από την κεντρική τράπεζα, ωστόσο πρέπει να είμαστε αρκούντως προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς μάλιστα το απαιτούν οι συνθήκες» προσέθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Από την άποψη, λοιπόν, της διασφάλισης της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας των συστημάτων πληρωμών, είναι σημαντικό για την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να προετοιμαστεί ώστε να μπορέσει σε εύθετο χρόνο να ανταποκριθεί σε νέα ήθη και έθιμα…
Ήδη η γειτονική Κίνα εδραιώνει το ψηφιακό γιουάν, με το έργο ήδη να βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο.
Ανάλογο project προετοιμάζει και η Νότιος Κορέα.

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Σε κυκλοφορία το 2022 το ψηφιακό ρούβλι

Τo 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά, πιλοτικά, το ψηφιακό ρούβλι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τράπεζας της Ρωσίας Alexey Zabotkin δήλωσε ότι το ψηφιακό ρούβλι θα είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2021.
Ο Zabotkin ανακοίνωσε τα σχέδια σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Νέα Οικονομική Σχολή της Μόσχας.
Όπως είπε, εν αρχή το νόμισμα δεν θα υποστηρίζει «πραγματικές συναλλαγές», αλλά θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος.
«Με βάση το πιλοτικό πρόγραμμα, θα ξεκινήσουμε δοκιμαστικούς γύρους το επόμενο έτος» δήλωσε ο Zabotkin.
Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είχε ανακοινώσει το ψηφιακό ρούβλι στα τέλη του 2020, εκδίδοντας έγγραφο για την ανάπτυξή του τον περασμένο Οκτώβριο.
Τον Ιανουάριο, η Ένωση Ρωσικών Τραπεζών δημοσίευσε τα σχόλιά της σχετικά με το έργο, προειδοποιώντας ότι όλα τα προτεινόμενα μοντέλα από την Τράπεζα της Ρωσίας θα μπορούσαν να ενέχουν έναν αριθμό κινδύνων που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια και την απάτη.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, η πρώτη αναπληρώτρια κυβερνήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας Olga Skorobogatova ανακοίνωσε ότι η τράπεζα σχεδιάζει να αναπτύξει μια ιδέα για το μοντέλο του ψηφιακού ρουβλιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης