Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Θέμα ημερών η δημοσίευση της έκθεσης για την προέλευση του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Θέμα ημερών η δημοσίευση της έκθεσης για την προέλευση του κορωνοϊού
Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται εδώ και καιρό
Σχετικά Άρθρα
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση της έκθεσης των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που επισκέφθηκαν τον Ιανουάριο του 2021 την Κίνα για να ερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα «πολύ πιθανόν» την επόμενη εβδομάδα, και όχι την εβδομάδα που διανύουμε, ανακοίνωσε σήμερα (16/3) ο οργανισμός.
«Η έκθεση απλώς δεν είναι έτοιμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.
«Αυτό που ακούμε από τα μέλη της αποστολής είναι ότι η έκθεση πολύ πιθανόν να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.
Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται εδώ και καιρό.

Με καθυστέρηση τα εύρηματα

Αρχικά ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η ομάδα των ειδικών, που παρέμεινε 4 εβδομάδες στην Wuhan θα έδινε γρήγορα στη δημοσιότητα μια προκαταρκτική έκθεση, πριν την τελική.
Ωστόσο η συγκεκριμένη ιδέα εγκαταλείφθηκε τον Φεβρουάριο, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.
Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Tedros δήλωσε στις 5 Μαρτίου ότι η έκθεση θα δημοσιευθεί την εβδομάδα της 15ης Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι τα κράτη μέλη θα μπορέσουν να ενημερωθούν για αυτή και τα αποτελέσματά της «πριν τη δημοσίευσή της».
Ο ΠΟΥ έλαβε εντολή από τα μέλη του, με απόφασή τους που υιοθετήθηκε τον Μάιο του 2020, να εξετάσει την προέλευση του SARS-CoV-2 σε συνεργασία με Κινέζους ειδικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης