Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Μοναδική διαφορά με την Τουρκία, η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας

Δένδιας: Μοναδική διαφορά με την Τουρκία, η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας
Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας θα απαντηθούν μέσω της διπλωματικής οδού
Την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το περιεχόμενο των επαφών με την Τουρκία επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του.
«Ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης διμερούς διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επί τη βάση της UNCLOS και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου», σημείωσε αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές.
«Οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα όσον αφορά την Ελλάδα, θα απαντηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον ενδεδειγμένο τρόπο δια της διπλωματικής οδού», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών θα διεξαχθούν αύριο στην Αθήνα, ενώ προσέθεσε: «Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Mevlut Cavusoglu, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα.
Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης