Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αργή αποκλιμάκωση κρουσμάτων μετά τις 20/3 – Θα βοηθήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Τζανάκης: Αργή αποκλιμάκωση κρουσμάτων μετά τις 20/3 – Θα βοηθήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Να δοθεί ένας συντεταγμένος τρόπος κοινωνικής συντροφιάς είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Από τις 20 Μαρτίου και μετά θα πρέπει να αναμένεται μια αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού υποστήριξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και διευθυντής της Πνευμονολογικής Εταιρεία, Νίκος Τζανάκης.
«Είναι σημαντικό και πρέπει να αλλάξουν τα σημεία που δεν βοηθούν ή να εμπλουτιστεί το μείγμα μέτρων με κρίσιμες αποφάσεις που θα βοηθήσουν στο να αποκλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση.
Ευπρόσδεκτο να δώσει η Επιτροπή αυτή τη δυνατότητα και μετά εμείς να δούμε πώς θα δουλέψουν τις επόμενες ημέρες οι αλλαγές.
Θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα σε μια σειρά από πράγματα, με το να κάνουμε πολλά τεστ για να έχουμε καλύτερη εικόνα και ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο και σε καφέ να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα, για να έχουμε καλύτερη επιτήρηση της διασποράς» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Τζανάκης, ο οποίος πρότεινε «να πάμε σε προσεκτικό άνοιγμα, συντεταγμένο άνοιγμα, με παράλληλη υποστήριξη και καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση μέσω πολλών τεστ, ιχνηλασιών και απομόνωσης».

Είμαστε σε φάση επιπέδωσης της καμπύλης

«Ευελπιστούμε, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχουμε, ότι βρισκόμαστε σε φάση επιπέδωσης της καμπύλης.
Αυτή την εβδομάδα θα δούμε ενδεχομένως περισσότερα κρούσματα και μετά τις 20-25 Μαρτίου θα αρχίσει η αργή αποκλιμάκωση. Σε 10-15 ημέρες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση και στα νοσηλευτικά ιδρύματα» τόνισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε πως σε περίπου 10 ημέρες θα φανεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα της Καθαράς Δευτέρας.
«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου όχι μόνο δεν θα επιδεινώσει, αλλά ενδεχομένως να βελτιώσει τα πράγματα.
Ο κόσμος θα βγει έξω, δεν θα είναι μέσα στο σπίτι του.
Αν γίνει συντεταγμένα, θα έχει πολλά οφέλη τόσο στην ψυχολογία όσο και στην οικονομία.
Δεν θα ήταν άσκοπο να σκεφτούμε, όχι όλα μαζί, να ανοίξουν και τα υπαίθρια καφέ με αραιά τραπέζια.
Πρέπει να δοθεί ένας συντεταγμένος τρόπος κοινωνικής συντροφιάς, γιατί ο άνθρωπος είναι ένα αγελαίο ον, συντροφικό, δεν μπορεί να καθίσει μόνο του στο σπίτι, έχει κοινωνική και οικονομική ζωή.
Πρέπει να δώσουμε το ελεύθερο στον κόσμο να μετακινείται όσο πιο μακριά μπορεί, να μπορέσει να βρει μέρη όπου δεν υπάρχει πολύς κόσμος για να αθληθεί, μια εξοχή για να κάνει πικνικ με την οικογένειά του» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης