Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί ενισχύεται η μετοχή της Πειραιώς - Πιθανή τιμή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου περί το 1 ευρώ

Γιατί ενισχύεται η μετοχή της Πειραιώς - Πιθανή τιμή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου περί το 1 ευρώ
Η τιμή της μετοχής της Πειραιώς σήμερα είναι πέριξ των 0,83 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 11,8% και κεφαλαιοποίηση 692 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Γιατί ενισχύεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς εν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ;
Το λόγο τον έχει αποκαλύψει το bankingnews.gr εδώ και λίγες εβδομάδες όταν ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς για να ξεπεράσει το σκόπελο του split και του reverse split που απαιτείτο λόγω της υψηλής ονομαστικής αξίας στα 6 ευρώ σε σχέση με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές (0,83 ευρώ) εξέτασε ένα νέο σενάριο.

Ποιο είναι το νέο σενάριο;

Το νέο σενάριο που εξετάζει η Τράπεζα Πειραιώς είναι να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας κατά 6 ή 7,5 φορές και κατά συνέπεια η ονομαστική τιμή να μειωθεί στα 0,80 και 1 ευρώ και η τιμή της ΑΜΚ να καθοριστεί με βάση αυτήν την παράμετρο, δηλαδή να καθοριστεί μεταξύ 0,80 και 1 ευρώ.
Ο παράγοντας αυτός είναι η αιτία που συμβάλει στην άνοδο της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο χρηματιστήριο, ενόψει της αύξησης κεφαλαίου.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η τιμή της μετοχής σήμερα είναι πέριξ των 0,83 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 11,8% και κεφαλαιοποίηση 692 εκατ. ευρώ


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης