Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Πληρώστε τα χρέη σας αλλιώς θα σας πάρουμε ακόμη και το σπίτι σας

tags :
Forthnet: Πληρώστε τα χρέη σας αλλιώς θα σας πάρουμε ακόμη και το σπίτι σας

Βροχή νομικών κινήσεων για τα ανείσπρακτα της εταιρίας από τη νέα διοίκηση

Σχετικά Άρθρα
Ο νέος ισχυρός άνδρας της Forthnet κ. Νίκος Σταθόπουλος σκληραίνει τη στάση του έναντι των καταναλωτών με οφειλές προς την εταιρεία.
Πλέον η νέα διοίκηση σηκώνει τους… τόνους έναντι των κακοπληρωτών δίνοντας δουλειά σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας τα οποία έχουν ως σκοπό να μαζέψουν τα οφειλόμενα ποσά που να σημειωθεί ανέρχονται σε 110 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και οι απαιτήσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 67,8 εκατ. ευρώ.

Η προηγούμενη διοίκηση με τους χειρισμούς τους, οι οποίοι να σημειωθεί κινούνταν σε απλές γνωστοποιήσεις δεν έφεραν αποτελέσματα.
Ο νέος επενδυτής από το Λονδίνο ήταν από τα πρώτα ζητήματα που έδειξε ενδιαφέρον και αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι τέλους χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν στο συρτάρι.

Οι δικηγόροι έπιασαν δουλειά

Τα δικηγορικά γραφεία έπιασαν δουλειά και με το καλημέρα λένε στους οφειλέτες ότι πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα την οφειλή τους προς την εταιρεία δίνοντας περιθώριο 10 ημερών διότι με τη λήξη της προθεσμίας, θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα για την είσπραξή του χρέους αξιοποιώντας τα νομικά εργαλεία που τους δίνει η ελληνική νομοθεσία.
Οι εκπρόσωποι του νόμου των δικηγορικών γραφείων λένε ορθά κοφτά στους οφειλέτες ότι έρχεται η έκδοση διαταγής πληρωμής από τα αρμόδια Δικαστήρια που τους δίνει το δικαίωμα να εισπράξουν με κάθε νόμιμο τρόπο τα χρέη του πελάτη προς την εταιρεία.
Το επόμενο βήμα μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ακόμη και την πρώτη του κατοικία ακόμη όταν η οφειλή «αγγίζει» τα 200 ευρώ.
Ο Νίκος Σταθόπουλος από το Λονδίνο θέλει να συμμαζέψει την εταιρεία και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. .
Οι οφειλέτες μπορούν να χάσουν το σπίτι τους όταν η εταιρεία πάει την υπόθεση στα Δικαστήρια και ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής ακόμη κι όταν το χρέος ξεπερνά τα 250 ευρώ.
Ο ιδιώτης ως φυσικό πρόσωπο ή με νομική μορφή μπορεί να απαιτήσει με κάθε ένδικο μέσο την οφειλή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 η εταιρεία έχει πάρει προβλέψεις συνολικού ποσού που φτάνει τα 83,7 εκατ ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό που είναι στον …αέρα ανέρχεται σε 33,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.
Σε επίπεδο εταιρείας φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στις απαιτήσεις εμφανίζεται και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως και το ίδιο το Δημόσιο και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.
Ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει όλες οι υποθέσεις να φτάσουν μέχρι τέλους.
Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που λείπουν από το ταμείο και στη χειρότερη περίπτωση να βρεθεί με ακίνητα τα οποία στη συνέχεια θα βγουν προς πώληση για να μαζευτούν τα χρέη των καταναλωτών.
Πρόκειται για οφειλές που είχαν μείνει στα αζήτητα τα τελευταία τρία χρόνια στερώντας από την εταιρεία ζεστό χρήμα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης