Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Απόπειρες πολιτικοποίησης του ρωσικού εμβολίου και στην Ευρώπη

Κρεμλίνο: Απόπειρες πολιτικοποίησης του ρωσικού εμβολίου και στην Ευρώπη
Προ ημερών ανώτατη πηγή του Κρεμλίνου είχε προειδοποιήσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία κατά του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχουν προσπάθειες πολιτικοποίησης της χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Peskov.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το Κρεμλίνο θεωρεί ότι δεν υπάρχουν απόπειρες πολιτικοποίησης του ζητήματος του ρωσικού εμβολίου και στην ΕΕ απάντησε:
«Προς λύπη μας, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό.
Γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Putin πάντα, από την αρχή αυτής της ιστορίας, αντιτάχθηκε στην πολιτικοποίηση των εμβολίων».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού είναι κοινός στόχος της ανθρωπότητας.
«Ο πρόεδρος Putin ήταν ανέκαθεν κατά αυτού του ζητήματος, να γίνει ένα εργαλείο στα χέρια πολιτικών χωρίς αρχές και προβοκατόρων.
Το βλέπουμε αυτό, δυστυχώς, τέτοιες προσπάθειες γίνονται.
Ακούμε πολλές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών χωρών, που δεν είναι πολύ πετυχημένες» ανέφερε προσθέτοντας ότι τέτοιες απόπειρες δεν σταματούν τη δουλειά των Ρώσων επιστημόνων και αντιπροσώπων της χώρας, οι οποίοι ικανοποιούν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο.

Εκστρατεία κατά του ρωσικού εμβολίου;

Προ ημερών ανώτατη πηγή του Κρεμλίνου είχε προειδοποιήσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία κατά του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την πηγή, οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο για επείγουσα χρήση (όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, ο Άγιος Μαρίνος και η Βόρεια Μακεδονία) θα είναι το κοινό-στόχος της εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης