Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Δεν είναι lockdown αυτό που εφαρμόζουμε και για αυτό δεν αποδίδει

Βασιλακόπουλος: Δεν είναι lockdown αυτό που εφαρμόζουμε και για αυτό δεν αποδίδει
Το συχνότερο πρόβλημα που έχουμε είναι η μετάδοση μέσα στα σπίτια αναφέρει ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το lockdown που έχει επιβληθεί, δεν εφαρμόζεται και για αυτό δεν αποδίδει διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, καφετέριες και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους.
«Όταν υπάρχουν εξαιρέσεις παύει να είναι το μήνυμα ισχυρό, παύει να ισχύει η καραντίνα, παύει να ισχύει ουσιαστικά το lockdown γιατί αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι lockdown να λέμε την αλήθεια.
Και γι’ αυτό δεν αποδίδει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε πως «ο κόσμος έχει ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, έχει ανάγκη για εκτόνωση».

Πρόβλημα οι επαφές στα σπίτια

«Δεν υπάρχει κανείς που δεν το καταλαβαίνει αυτό.
Για αυτό έχω προτείνει αρκετές ημέρες τώρα στο δημόσιο διάλογο και χαίρομαι που και άλλοι συνάδελφοι λένε τα ίδια πράγματα, ότι θα πρέπει να δώσουμε βαλβίδες ανακούφισης στον κόσμο, βαλβίδες εκτόνωσης.
Τι εννοώ με αυτό;
Το συχνότερο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η μετάδοση μέσα στα σπίτια.
Ουσιαστικά είναι η μετάδοση που γίνεται μέσα στις οικίες.
Πώς γίνεται η μετάδοση;
Γίνεται διότι εγώ δεν έχω που να πάω και στέλνω μήνυμα τέσσερα και πάω στο φίλο μου να πιω ένα καφέ, να φάω ένα φαγητό, είτε στο συγγενή μου. Ανθρώπινα πράγματα.
100% δεν μπορούν να ελεγχθούν.
Και όταν πάω στο συγγενή είμαι πιο χαλαρός με την τήρηση των μέτρων, θα βγάλω και τη μάσκα θα κάτσουμε και όλοι μαζί να φάμε και στο τραπέζι δεν θα είμαστε τέσσερις που λέει το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα κάτσουμε οκτώ, δέκα, όσοι είμαστε.
Με αυτή λοιπόν την τεχνική έχουμε γεμίσει στα νοσοκομεία με ανθρώπους που ήταν συγγενείς, φίλοι» υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Να ανοίξουμε επειγόντως τα μικρά μαγαζιά

«Προτείνω να ανοίξουμε επειγόντως τα μικρά μαγαζιά.
Το μικρό λιανεμπόριο, όχι τα μεγάλα μαγαζιά στα οποία μπορεί να γίνει συνωστισμός, με ραντεβού στην Αθήνα ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε έννοια συνωστισμού και χωρίς ραντεβού στα μικρά μέρη.
Να υποχρεώσουμε όλους τους εμπόρους και τους υπαλλήλους τους να φοράνε μάσκες υψηλής προστασίας και όσοι πελάτες δεν φοράνε μάσκες υψηλής προστασίας να φοράνε διπλή μάσκα.
Έτσι, η πιθανότητα μετάδοσης θα είναι ελάχιστη στα μαγαζιά και ταυτόχρονα θα πάψω να πηγαίνω στο σπίτι του φίλου γιατί δεν έχω που να πάω και θέλω κάπου να πάω.
Θα βγω να ψωνίσω σε ένα μαγαζί οπότε θα έχω μικρότερο κίνδυνο να κολλήσω, νούμερο ένα και ταυτόχρονα θα κινηθεί και λίγο η οικονομία.
Να ανοίξουμε τις καφετέριες και τα εστιατόρια - ταβέρνες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Διότι αντί να μαζευόμαστε στην πλατεία 20 άτομα και να πίνουμε καφέ και να καπνίζουμε γύρω από ένα παγκάκι στα 5 τμ θα είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε ανά τέσσερις σε κάποιο τραπέζι και οπότε πιο εύκολο θα είναι να ελεγχθεί η επιδημία αρκεί να μην κάνουν και πολλοί από τους καταστηματάρχες ή τους υπαλλήλους αυτό που κάνανε το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που αντί να φοράνε καλά σωστές μάσκες φοράγανε κάτι ασπίδες διάφανες» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης