Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Στο 92% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική – Στα τέλη της εβδομάδας μείωση κρουσμάτων

Παγώνη: Στο 92% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική – Στα τέλη της εβδομάδας μείωση κρουσμάτων
Να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο προσεκτικά
Σχετικά Άρθρα

Στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής ανέρχεται στο 92%.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη υποστήριξε πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 35 έως 50 ετών, επισημαίνοντας πως αυτούς ένα ποσοστό της τάξης του 8% με 10%.
Αναφερόμενη στη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα υγείας στο δημόσιο σύστημα, η κα.Παγώνη είπε πως δεν είναι αυτή που αναμενόταν, καθώς όπως είπε, οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενταχθεί στην προσπάθεια αυτή, δέχονται περιστατικά, τα οποία σε 2 με 3 ημέρες θα πάρουν εξιτήριο.
Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται είναι τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές να μπορούν να διαχειρίζονται περιστατικά ασθενών με covid από την αρχή έως το τέλος.

Να ανοίξει το λιανεμπόριο

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα δραστηριοτήτων, η κα.Παγώνη είπε πως πρέπει να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο, αναφέροντας πως στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να δούμε μείωση κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, η κα.Παγώνη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των μικρών εμπορικών καταστημάτων, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι αυτά συνέδραμαν στην αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και τεστ καθώς και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, η κα.Παγώνη είπε πως προς τα τέλη της μεθεπόμενης εβδομάδας θα πρέπει και αυτά να ανοίξουν, γιατί όπως είπε, είναι πολύ πιεσμένα τα παιδιά.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υποστήριξε ότι πρώτη πρέπει να ανοίξει πρώτα η Γ’ Λυκείου και ύστερα από μια εβδομάδα να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνονται τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης