Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός για AstraZeneca – Η Ολλανδία αναστέλλει την χορήγηση του εμβολίου της

Προβληματισμός για AstraZeneca – Η Ολλανδία αναστέλλει την χορήγηση του εμβολίου της
Τουλάχιστον έως τις 29 Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στην αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca τουλάχιστον έως τις 29 Μαρτίου προχωρά η Ολλανδία.
Η απόφαση οφείλεται σε αντίστοιχες από Δανία και Νορβηγία που κάνουν λόγο για σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca.
«Με βάση νέες πληροφορίες η Ολλανδική Αρχή Φαρμάκων συνιστά, ως προληπτικό μέτρο και εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, να ανασταλεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας.
Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές θα αναγκαστούν να ακυρώσουν 43.000 ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης.

Δέκα περιστατικά

Οι αρμόδιες αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι έχουν λάβει αναφορές για 10 περιστατικά που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 της AstraZeneca.

Το κέντρο Lareb ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι μεταξύ των παρενεργειών που παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία από το εν λόγω εμβόλιο περιλαμβάνονται περιστατικά θρομβώσεων και εμβολών, αλλά όχι χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, όπως αναφέρθηκε στη Δανία και τη Νορβηγία.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες που έχουν λάβει το εμβόλιο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα «απροσδόκητα ή/και άγνωστα» μετά από τρεις ημέρες.

Ποιοι έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς

Σημειώνεται ότι στη Νορβηγία τρεις υγειονομικοί που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο.
Μέχρι στιγμής η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Δανία, η Βουλγαρία η Ιρλανδία αναστέλλουν την χορήγηση του εμβολίου ενώ και η Ταϊλάνδη καθυστέρησε την εκστρατεία της.

Διαβεβαιώσεις

Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων.
Ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης