Τελευταία Νέα
Διεθνή

Speranza (Ιταλία): Θα μειωθεί το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων

Speranza (Ιταλία): Θα μειωθεί το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων
Oι επόμενες εβδομάδες «δεν θα είναι καθόλου εύκολες», σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας, R. Speranza

Στη βελτίωση της κατάστασης στην Ιταλία στο τέλος της άνοιξης θα συμβάλλουν η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid -19 και οι πιο αυστηροί περιορισμοί, όπως εκτίμησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Roberto Speranza.
«Η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων και η σταδιακή αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων θα βελτιωθεί», δήλωσε ο Roberto Speranza σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.
Υπογράμμισε ότι οι επόμενες εβδομάδες «δεν θα είναι καθόλου εύκολες».

Οι εμβολιασμοί

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας τόνισε ότι τα εμβόλια είναι «αποτελεσματικά και ασφαλή» και έχουν περάσει από όλους τους ελέγχους.
Πρόσθεσε ότι η Ιταλία αναμένει την παράδοση 52 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο του έτους και ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα επιταχυνθεί, ακόμη κι αν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η ιατρική αρχή της Ιταλίας Aifa απαγόρευσε την Πέμπτη 11/3 τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca κατά της covid-19 μετά τον θάνατο δύο ανδρών στη Σικελία, εξηγώντας ότι το μέτρο αυτό είναι «προληπτικό» και δεν έχει βρεθεί κάποια σύνδεση μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου και των θανάτων.
Παράλληλα, το Σάββατο 13/3 η Ιταλία ανακοίνωσε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά της covid-19, βάσει του οποίου στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού της χώρας μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και η χορήγηση 500.000 δόσεων εμβολίων να γίνεται καθημερινά.
Ήδη, τουλάχιστον 6,6 εκατομμύρια Ιταλοί έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου κατά της covid-19, ενώ λιγότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Η εικόνα της πανδημίας

Στην Ιταλία, την πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από την πανδημία covid-19, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό κατέγραψε αύξηση κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με μία εβδομάδα, ενώ το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού αφορά το 54% των κρουσμάτων.
Ήδη, αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα, καθώς κερδίζουν έδαφος πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη.
Η ιταλική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει εθνικό lockdown στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα , ενώ επέβαλε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις οι οποίες αφορούν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης