Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς – κορωνοϊός: Λουκέτο σε κέντρο διανομής της Amazon λόγω εκατοντάδων κρουσμάτων

Καναδάς – κορωνοϊός: Λουκέτο σε κέντρο διανομής της Amazon λόγω εκατοντάδων κρουσμάτων
Πάνω από 600 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας και 240 τις τελευταίες εβδομάδες

Την αναστολή των εγκαταστάσεων της Amazon στην επαρχία Οντάριο στον κεντρικό Καναδά, μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων θετικών στον κορωνοϊό μεταξύ των περίπου 5.000 εργαζόμενων της, ζήτησαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.
Μάλιστα, οι αρχές της περιοχής Peel ζήτησαν από τους εργαζόμενους στο κέντρο διανομής της Amazon στο Brampton, βόρεια του Toronto, «να παραμείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες», όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση.
Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη αφού πάνω από 600 εργαζόμενοι στην αποθήκη αυτή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας και οι 240 τις τελευταίες εβδομάδες, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Peel.
«Τις τελευταίες εβδομάδες το ποσοστό των μολύνσεων από covid -19 μειώνεται (στην περιοχή), όμως παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στις εγκαταστάσεις αυτές», εξήγησε η εκπρόσωπος.
Πάντως, από το μέτρο αυτό της καραντίνας των 2 εβδομάδων, εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που παρέμειναν σε καραντίνα, αφού βρέθηκαν θετικοί στην covid- 19 τους τελευταίους τρεις μήνες.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James υπέβαλε μήνυση κατά της Amazon εξαιτίας των συνθηκών εργασίας σε δύο αποθήκες της στο Staten Island και το Queens εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Έφεση στην απόφαση από Amazon

Έφεση στην απόφαση θα ασκήσει η Amazon, όπως ανακοίνωσε, σημειώνοντας ότι το κλείσιμο του κέντρου αυτού ενδέχεται να έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τους πελάτες της στον Καναδά.
Σύμφωνα με την Amazon, στον πιο πρόσφατο κύκλο υποχρεωτικών τεστ για κορωνοϊού που διενεργήθηκαν στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της στο Brampton, το ποσοστό θετικότητας ήταν κάτω του 1%.

Η εικόνα της πανδημίας στο Οντάριο

Στην επαρχία Οντάριο, την πιο πυκνοκατοικημένη του Καναδά, εντοπίζεται πάνω από το ένα τρίτο των 900.000 κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στον Καναδά.
Επίσης, έχουν καταλήξει περισσότεροι από 7.000 άτομα από την covid-19 σε σύνολο 22.000 θανάτων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης