Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα από τις 24/2 στην Αυστραλία – Εντοπίστηκε και στις Φιλιππίνες το βραζιλιάνικο στέλεχος

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα από τις 24/2 στην Αυστραλία – Εντοπίστηκε και στις Φιλιππίνες το βραζιλιάνικο στέλεχος

Tο πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού από τις 24 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε σήμερα  στην Αυστραλία

Tο πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού από τις 24 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε στην Αυστραλία το Σάββατο 13/3.
Πρόκειται για μία γιατρό που βρέθηκε θετική στην covid-19, με αποτέλεσμα να επιβληθούν περιορισμοί σε νοσοκομεία.
Η γιατρός φρόντισε δύο ασθενείς που είχαν πρόσφατα επιστρέψει στην Αυστραλία και είχαν βρεθεί θετικοί στο βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ Annastacia Palaszczuk.
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η γιατρός, η οποία εκτίμησε την κατάσταση της υγείας δύο ασθενών που ήταν θετικοί στην covid-19, βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνη την περίοδο. Τώρα έχει εμφανίσει συμπτώματα», πρόσθεσε η Annastacia Palaszczuk, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπρίσμπεϊν.
Μάλιστα, αποτελεί το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφεται στην Αυστραλία από τις 24 Φεβρουαρίου.
Ήδη, οι αρχές ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση των επαφών της, καθώς η γιατρός φρόντιζε ασθενείς στο νοσοκομείο, ο αριθμός των οποίων είναι ακόμη άγνωστος.
Στο μεταξύ, όλα τα νοσοκομεία του Μπρίσμπεϊν αναστέλλουν το επισκεπτήριο.

Φιλιππίνες: Εντοπίστηκε το βραζιλιάνικο παραλλαγμένο στέλεχος και 98 κρούσματα ενός εγχώριου παραλλαγμένου στελέχους

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες το βραζιλιάνικο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.
Ένας Φιλιππινέζος που επέστρεψε στη χώρα του από τη Βραζιλία βρέθηκε θετικός στο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού P.1, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Ακόμη, οι αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 100 κρούσματα ενός άλλου, τοπικού παραλλαγμένου στελέχους.
Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι έχουν εντοπιστεί 98 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Ρ.3, το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί στις Φιλιππίνες νωρίτερα αυτό τον μήνα.
«Μέχρι στιγμής το Ρ.3 δεν θεωρείται ανησυχητικό καθώς τα υφιστάμενα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταλήξουμε αν το στέλεχος αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε 5.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που είναι και ο μεγαλύτερος εδώ και πάνω από έξι μήνες. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 616.611 κρούσματα και 12.766 θάνατοι από covid-19.
Σημειώνεται ότι οι Φιλιππίνες, που έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία, είναι αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα της επιδημίας, ενώ προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία εμβολιασμού που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης