Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτη η covid στη Βραζιλία – Πάνω από 2.000 νεκροί σε 24 ώρες, υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας

Ανεξέλεγκτη η covid στη Βραζιλία – Πάνω από 2.000 νεκροί σε 24 ώρες, υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας
Θερίζει η βραζιλιάνικη παράλλαξη του ιού
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτο είναι το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία, όπου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 2.000 νεκροί και ενώ το σύστημα υγείας είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.
Το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 2.233 θάνατοι και 75.412 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τη Βραζιλία να μετρά συνολικά 272.889 θανάτους επί συνόλου 11.277.717 κρουσμάτων.
Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει πλέον ξεπεράσει το 90% στα νοσοκομεία των 15 από τις 27 πολιτειακές πρωτεύουσας, προειδοποίησε το ινστιτούτο Fiocruz.
Στο Πόρτο Αλέγκρε, το Conceiçao, το κυριότερο νοσοκομείο αναφοράς για τους ασθενείς με την COVID-19, σταμάτησε να κάνει εισαγωγές ασθενών, καθώς όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.
Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου επιβάλλονται μέτρα όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτες κατά το 97% και στα ιδιωτικά στο 99%.
Στο Σάο Πάολο, οι υγειονομικές αρχές τόνισαν ότι τα νοσοκομεία σε πάνω από τους μισούς δήμους της πολιτείας είναι γεμάτα και οι μισοί ασθενείς είναι κάτω των 50 ετών.
Πέρυσι, οι σοβαρότερες περιπτώσεις ήταν ηλικιωμένοι.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας των 44 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε «νέο στάδιο» περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε από τις 20:00 ως τις 05:00, οι λειτουργίες στις εκκλησίες και οι αθλητικές συναντήσεις ανεστάλησαν, ενώ δεν θα επιτρέπεται στους πολίτες να πηγαίνουν σε παραλίες και πάρκα. Μόνο καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και φάρμακα θα επιτρέπεται να λειτουργούν κανονικά.

Bolsonaro: Δεν είναι θεραπεία τα lockdown

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο πρόεδρος Bolsonaro εξακολουθεί να στρέφεται κατά των lcokdown και των περιοριστικών μέτρων ενώ επέκρινε την κυβέρνηση της Πολιτείας του Σάο Πάολο για την απόφαση της να αναστείλει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και να επιβάλλει περιορισμούς.
«Πόσο μπορούμε να αντέξουμε αυτή την ανευθυνότητα των lockdown;
Κλείνεις τα πάντα και καταστρέφεις εκατομμύρια δουλειές.
Το lockdown δεν είναι θεραπεία» ανέφερε ο Bolsonaro.
Την ίδια στιγμή, μόλις το 4,2% έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό και μόλις το 2% έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης