Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baidu: Δευτερεύουσα εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και άντληση 3 δισ. δολαρίων

Baidu: Δευτερεύουσα εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και άντληση 3 δισ. δολαρίων
Για δευτερεύουσα εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και την άντληση 3 δισ. δολ. ετοιμάζεται η Baidu

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός αναζήτησης Baidu ετοιμάζεται να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. δολάρια από τη δευτερεύουσα εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Η εισαγωγή της Baidu στο ταμπλό του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος μαρτίου 2021 σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το CNBC.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η Baidu, η οποία είναι ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq στις ΗΠΑ, θα διαθέσει το 4% των μετοχών της στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.
Το βιβλίο προσφορών ενδεχομένως να ανοίξει ακόμη και αύριο 12/3, με την τελική τιμή διάθεσης των μετοχών να ανακοινώνεται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε μία από τις πηγές του CNBC, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι λεπτομέρειες της εισαγωγής είναι δεν έχουμε ακόμη δημοσιοποιηθεί.
Η Baidu αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε επικοινωνία που είχε με την εταιρεία το CNBC.
Με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η Baidu θα προστεθεί και αυτή στη μεγάλη λίστα κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που μετά την εισαγωγή τους στις αγορές των ΗΠΑ έχουν επιλέξει για προχωρήσει και σε δεύτερη εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ, όπως είναι η Alibaba, η JD.com και η NetEase. Το CNBC ανέφερε τον Ιανουάριο ότι και η κινεζική εταιρεία ροής βίντεο Bilibili έχει επίσης υποβάλει αίτηση για δευτερεύουσα εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης