Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια η περιουσία του Warren Buffett

Ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια η περιουσία του Warren Buffett
Με βάση την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes, μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία: ο J. Bezos (179,6 δισ.), ο Elon Musk (165,1 δισ.), ο Bernard Arnault (158,5 δισ.) και ο B. Gates (125,6 δισ. δολάρια).
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Warren Buffett εντάχθηκε στον κλειστό κύκλο των προσώπων η περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, στον οποίο ανήκουν επίσης οι J. Bezos, Elon Musk, Bernard Arnault και B. Gates, ανέφερε το περιοδικό Forbes.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας του, της Berkshire Hathaway, κατέρριψε ρεκόρ, με αποτέλεσμα η περιουσία του να φθάσει τα 100,3 δισ. δολάρια.
Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά αυτό το όριο.
Ο Warren Buffett, 90 ετών, με προσωνύμιο «Oracle of Omaha» («Ο μάντης της Όμαχα»), είναι από τους πιο επιτυχημένους Αμερικανούς επιχειρηματίες και χαίρει σεβασμού, αλλά η περιουσία του δεν είχε φθάσει ποτέ σε αυτό το ύψος, καθώς τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές μοιάζουν να προτιμούν τις τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο όμιλος Berkshire Hathaway ελέγχει πάνω από 60 εταιρείες, ανάμεσά τους την ασφαλιστική Geico και την κατασκευάστρια μπαταριών Duracell.
Ο κ. Warren Buffett κάνει γενναιόδωρες δωρεές: μέχρι τώρα, έχει δωρίσει πάνω από 41 δισ. δολάρια, κυρίως στο Ίδρυμα (που ίδρυσαν οι Bill και Melinda) Gates και σε οργανώσεις που βοηθούν παιδιά, πάντα σύμφωνα με το Forbes.
Το 2010, ο ίδιος και ο B. Gates είχαν ανακοινώσει την πρωτοβουλία «Giving Pledge», προτρέποντας τους δισεκατομμυριούχους να διαθέτουν τον μισό πλούτο τους σε φιλανθρωπίες.
Με βάση την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes σε πραγματικό χρόνο, μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία: ο ιδρυτής του ψηφιακού πολυκαταστήματος Amazon, ο Bezos (179,6 δισ.), ο επικεφαλής της Tesla, ο Elon Musk (165,1 δισ.), ο ηγέτης του ομίλου LVMH, ο Bernard Arnault (158,5 δισ.) και ο συνιδρυτής της Microsoft, ο B. Gates (125,6 δισ. δολάρια).
Ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook M. Zuckerberg βρίσκεται στην 6η θέση, με περιουσία που υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 96,7 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης