Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασε το 1,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

ΗΠΑ: Ξεπέρασε το 1,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Η αγορά ομολόγων προσπαθεί να αξιολογήσει την επίδραση στον πληθωρισμό της έγκρισης του πακέτου μέτρων τόνωσης 1.9 τρισ. δολ. – Κρίσιμη η ανταπόκριση της αγοράς στις επόμενες εκδόσεις ομολόγων την τρέχουσα εβδομάδα

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από το 1,5% «σκαρφάλωσε» η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου (κρίσιμου για τη διαμόρφωση του κόστους δανεισμού σε πεδία όπως τα ενυπόθηκα δάνεια), μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ οι οποίες ήταν λιγότερες από τις προβλέψεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου αποκλιμακώθηκε στο 1,516% περίπου κατά την αρχή της συνεδρίασης (11/3) ενώ η απόδοση του 30ετούς τίτλου κατέγραψε άνοδο στο 2,263%.

Αγορά εργασίας

Τα νέα από την αγορά εργασίας είναι θετικά αναζωπυρώνοντας τους φόβους για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς τα νέα αιτήματα για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαρτίου έφτασαν τα εποχικά προσαρμοσμένα τα 712.000, κάτω από τις προβλέψεις των 725.000 νέων αιτήσεων.
Επίσης καταγράφηκαν μειωμένοι κατά 193.000 οι δικαιούχοι των ενισχύσεων στα 4,1 εκατομμύρια, στο χαμηλότερο επίπεδο την εποχή της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που «πάγωσαν» την οικονομική δραστηριότητα.

Νέες εκδόσεις

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη δημοπρασία των τριετών ομολόγων 24 δισ. δολαρίων την Πέμπτη (11/3) για να διαπιστώσουν το ενδιαφέρον για εκδόσεις κρατικού χρέους μεγαλύτερης διάρκειας.
Δημοπρασίες θα διεξαχθούν επίσης την Πέμπτη (11’3) για έντοκα γραμμάτια 30 δισ. δολ. τεσσάρων εβδομάδων και 35 δισ. δολ. λογαριασμών οκτώ εβδομάδων.


 Ο πληθωρισμός

Ο πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να υπογράψει ένα πακέτο μέτρων τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων στο οποίο περιλαμβάνονται επιταγές 1.400 δολαρίων σε άμεσες χρηματικές ενισχύσεις στους Αμερικανούς και θα διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια για την προαγωγή του προγράμματος εμβολιασμών.
Όσον αφορά το πακέτο τόνωσης, ο Willem Sels, διευθυντής επενδύσεων, στην HSBC, δήλωσε ότι η αγορά ομολόγων προσπαθούσε να αξιολογήσει εάν θα αποδειχθεί πληθωριστική η επιρροή του στην οικονομία.
Οι αποδόσεις των ομολόγων κατεγραψαν ραγδαία αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω φόβων για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων εξαιτίας της εκτόξευσης της ζήτησης .
«Ωστόσο, κατά την άποψή μας, ο πληθωρισμός αυξάνεται κυρίως λόγω των τιμών του πετρελαίου, της προσωρινής κάμψης προσφοράς και της αποδυνάμωσης του δολαρίου ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Sels.
Αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων
tresury.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης