Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλα και εκλογές κρατιδίων σκιάζουν τον διάδοχο της Merkel

tags :
Σκάνδαλα και εκλογές κρατιδίων σκιάζουν τον διάδοχο της Merkel
Οι αναμετρήσεις στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου είναι οι πρώτες από τις επτά εκλογές στη Γερμανία φέτος
Οι γερμανοί αναλυτές το έχουν ονομάσει «σούπερ εκλογικό έτος» της Γερμανίας, αλλά η αρχή δεν είναι τόσο... σούπερ για τους Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel, σύμφωνα με το Politico.
Σκάνδαλα από δύο βουλευτές που έσπασαν τους κανόνες για τον κορωνοϊό, με επιπλέον την απογοήτευση για τον αργό ρυθμό εμβολιασμών έπληξαν τη δημοτικότητα του κόμματος ενόψει δύο περιφερειακών εκλογών την Κυριακή.
Οι αναμετρήσεις στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου είναι οι πρώτες από τις επτά εκλογές στη Γερμανία φέτος, με αποκορύφωμα τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου που θα επιλέξουν τον διάδοχο της Merkel.

Τα σκάνδαλα

Τα σκάνδαλα αφορούν έναν βουλευτή από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Merkel (CDU) και έναν άλλο από το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, την Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU).
Αλλά είναι το CDU που θα καθορίσει τις εκλογές της Κυριακής, που σημαίνει ότι ο νέος αρχηγός του κόμματος, Armin Laschet, θα δοκιμαστεί σε αυτές.
Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να αποτρέψει τις πιθανότητες ο Laschet να είναι υποψήφιος για καγκελάριος CDU / CSU - τίτλος που θέτει τον κάτοχο σε πολική θέση για να διαδεχθεί τη Merkel.
Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη - ένα πλούσιο νοτιοδυτικό κρατίδιο που φιλοξενεί μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Daimler-Benz και Porsche, και κάποτε ήταν προπύργιο των συντηρητικών - οι ελπίδες του CDU να ανακτήσουν την πρώτη θέση από τους Πράσινους εξαφανίστηκαν.
Αν και ο Πράσινος πρωθυπουργός Winfried Kretschmann κερδίσει, η νίκη του θα δώσει στους Πράσινους μια ώθηση καθώς επιδιώκουν να εδραιώσουν τη δεύτερη θέση στις εθνικές δημοσκοπήσεις και να ενταχθούν σε κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις γενικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης