Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς θέλει ο UNWTO να ανοίξει ξανά ο τουρισμός

tags :
Πώς θέλει ο UNWTO να ανοίξει ξανά ο τουρισμός
Έκθεση του UNWTO δείχνει μια αυξανόμενη τάση σε διεθνείς προορισμούς
«Οι περιορισμοί αποτελούν μόνο ένα μέρος της λύσης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι.
Ο τουρισμός παραμένει κλειδωμένος, τουλάχιστον στο 30% όλων των γνωστών προορισμών. Ο UNWTO θέλει να ξαναρχίσουν τα ταξίδια με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού οι περιορισμοί στα ταξίδια πρέπει να βασίζονται στα πιο πρόσφατα δεδομένα. Καθώς και αναλύσεις, ενώ θα πρέπει να επανεξετάζονται με συνέπεια.
«Έτσι ώστε να επιτρέπεται η ασφαλής και υπεύθυνη επανεκκίνηση ενός τομέα από τον οποίο εξαρτώνται πολλά εκατομμύρια επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», τόνισε ο Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Δοκιμές και καραντίνα

Έκθεση του UNWTO δείχνει μια αυξανόμενη τάση σε διεθνείς προορισμούς. «Υιοθετώντας μια τεκμηριωμένη και βασιζόμενη στον κίνδυνο προσέγγιση» στους περιορισμούς ταξιδιού που συνδέονται με τον COVID-19.
Περισσότερες χώρες απαιτούν από τους τουρίστες να παρουσιάσουν μια αρνητική δοκιμή PCR.
Μέχρι στιγμής 70% παγκόσμιοι προορισμοί έχουν υιοθετήσει μια τέτοια προσέγγιση, με πρόσθετες απαιτήσεις καραντίνας.

Παραμένουμε προσεκτικοί

Σύμφωνα με τον UNWTO, πολλές κυβερνήσεις έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό.
Συμπεριλαμβανομένων των δέκα κορυφαίων προορισμών που έχουν υιοθετήσει αυτήν την πολιτική. Οι οποίοι δέχτηκαν το 44% όλων των διεθνών τουριστών παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου 2018.
Ο Οργανισμός επισημαίνει πώς ο τρόπος με τον οποίο επανεξετάζονται οι πολιτικές υπό το φως της πανδημίας, θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην επανεκκίνηση και την αποκατάσταση των παγκόσμιων τουριστικών ροών τους επόμενους μήνες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης