Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα του ευρώ εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Μικρή πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα του ευρώ εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ

 Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έκλεισε στο 0,84% με το spread να συρρικνώνεται στις 115 μονάδες βάσης ενώ η ενώ η απόδοση του γερμανικού 10ετούς έκλεισε στο -0,31% με οριακή πτώση μισής μονάδας

Σχετικά Άρθρα

Με μικρή μείωση έκλεισαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη 11 Μαρτίου, κρίσιμης ως προς το πώς θα απαντήσει στην πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων και τους φόβους για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2020.
Οι αποδόσεις υποχώρησαν μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν ήπια άνοδο, απομακρύνοντας τους φόβους για κλιμάκωση στις αυξήσεις των τιμών.

Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη καθοδική κίνηση σημείωσαν οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων που αποκλιμακώθηκαν περαιτέρω με αξιοσημείωτο τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ που έφθασε τα 160 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση του 10ετούς έκλεισε στο 0,84% με το spread να συρρικνώνεται στις 115 μονάδες βάσης.
Η παλαιά 10ετία έκλεισε στο 0,72%, ενώ η πενταετία στο 0,03%.
Γενικότερα, το κόστος δανεισμού έχει αποκλιμακωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένουν συγκρατημένες μετά το πρόσφατο υψηλό του 1,61%.
Παρότι η άνοδος των ευρωπαϊκών αποδόσεων δεν δικαιολογείται με βάση τα οικονομικά θεμελιώδη της Ευρωζώνης, αφού η ανάκαμψη παραμένει εξασθενημένη, οι αποδόσεις του ευρώ ακολουθούν από κοντά την πορεία των αμερικανικών.
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς έκλεισε στο -0,31% με οριακή πτώση μισής μονάδας, αφού και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε στάσιμη στο 1,54%.

ΕΚΤ

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συνεδρίαση της ΕΚΤ (11/3) και στο μήνυμα που θα εκπέμψει, καθώς δεν αύξησε αξιοσημείωτα και τον εβδομαδιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων μέσω του προγράμματος PEPP.
Οι αποδόσεις συγκρατήθηκαν όταν η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christin Lagarde δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί την αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκδόσεις

Από πλευράς προσφοράς, η Πορτογαλία άντλησε 1,25 δισ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων με λήξη το 2027 και 2030, με την απόδοση να επιστρέφει σε θετικό έδαφος στη 10ετία.
Επίσης, η Γερμανία άντλησε 3,26 δισ.ευρώ από την έκδοση πενταετούς.
Σε έκδοση 10ετούς προχώρησαν και οι ΗΠΑ, από τη στιγμή που η έκδοση του τριετούς την Τρίτη (9/3) προσέλκυσε μεγάλη επενδυτική ζήτηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις όπου το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ιδιαιτέρα μικρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης