Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Που σκαλώνει το σχέδιο εξυγίανσης και ερωτήματα για πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων

tags :
Folli Follie: Που σκαλώνει το σχέδιο εξυγίανσης και ερωτήματα για πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων
Νομικούς χειρισμούς πρωτοετούς φοιτητή της Νομικής Σχολής θυμίζουν οι νομικές ενέργειες των ανθρώπων της Folli Follie.

Νομικούς χειρισμούς πρωτοετούς φοιτητή της Νομικής Σχολής θυμίζουν οι νομικές ενέργειες των ανθρώπων της Folli Follie.
Η Γενική Συνέλευση των μετόχω αναβλήθηε λόγω έλλειψης απαρτίας καθώς οι μέτοχοι με δικαιώματα ψήφου που παραβρέθηκαν εκπροσωπούσαν μόλις το 16,9% του μετοχικού κεφαλαίου.
Το προεδρείο της ΓΣ ανακοίνωσε ότι θα γίνει η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων τη Δευτέρα 22 Μαρτίου με το ένα και μοναδικό θέμα που είναι η έγκριση των μετόχων στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie με το άρθρο 106δ του παλαιού Πτωχευτικού Κώδικα.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και η επαναληπτική γενική συνέλευση δεν θα ολοκληρώσει το έργο της διότι απαιτείται η συμμετοχή των μετόχων να φτάσει στο 50%.
Στην περίπτωση που το ποσοστό της συμμετοχής των μετόχων είναι μικρότερο η ΓΣ θα ματαιωθεί και θα προσδιοριστεί νέα ημερομηνία.
Η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας συζητήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες αναμένεται η απόφαση.
Όμως το αρμόδιο Δικαστήριο για να δώσει την έγκρισή του στο σχέδιο εξυγίανσης χρειάζεται την έγκριση της συμφωνίας από την γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie.
Όσο καθυστερεί η απόφαση της ΓΣ έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης, έχει αντίκτυπο στη Δικαστική απόφαση.
Τα διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν ροκανίζουν το χρόνο του σχεδίου εξυγίανσης και περιορίζουν τις δυνατότητες του Δικαστηρίου το οποίο πιθανόν να μη δώσει έγκριση ή να αναβάλει την απόφαση μέχρι να έρθει η πολυπόθητη έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Άσκοπη ανάλωση χρόνου

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι ότι ο χρόνος που χάνεται ποιον ή ποιους ευνοεί;
Όλοι γνωρίζουν ότι στη νέα εταιρεία η οικογένεια Κουτσολιούτσου δεν θα έχει συμμετοχή ενώ στη σημερινή νομική μορφή της εταιρείας κατέχει το 35%.
Το ΒΝ έθεσε το ερώτημα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της γενικής συνέλευσης κ Γεώργιο Σάμιο το ερώτημα.
Τι γίνεται με το αίτημα του Ειδικού Εντολοδόχου που προβλέπεται από τη νομοθεσία με σκοπό να ασκήσει τα δικαιώματα των μετοχών της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
Η απάντηση δόθηκε από την νομικό σύμβουλο της εταιρείας κα Ε. Μπάγια η οποία ανέφερε ότι αίτηση πτώχευσης δεν μπορούσε να κατατεθεί μαζί με τη αίτηση εξυγίανσης διότι η εταιρεία δεν είναι σε καθεστώς παύσης πληρωμών.
Τόνισε ότι το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο όταν κλείσει ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων και το άκαρπο αποτέλεσμα θα είναι το βασικό επιχείρημα των νομικών της εταιρείας για την υποβολή του αιτήματος για να έχει επιτυχή κατάληξη.
Έγκριτοι νομικοί κύκλοι διαπιστώνουν σπατάλη χρόνου ενώ η νομική μεθοδολογία που ασκείται στην υπόθεση της Folli Follie τους προβληματίζει, έλεγαν χαρακτηριστικά δημιουργώντας κίνδυνο για το σχέδιο της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.
Πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ Σάμιος τόνισε ότι η διοίκηση εργάζεται για τη νέα εταιρεία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο συζητήσεων με νέες κατηγορίες, όπως είναι τα καλλυντικά Heaven On Earth, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη έναντι των προμηθευτών της.
Διευκρίνισε ότι οι συναλλαγές με τη NIKE έχουν βελτιωθεί δίνοντας σημαντικές διευκολύνσεις
Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση από το Fund Arena ο κ. Σάμιος τόνισε ότι τα κεφάλαια κατευθύνθηκαν για την αποπληρωμή υποχρεώσεων και στη κάλυψη του κόστους των προϊόντων.
Η Folli Follie αξιοποιεί το δίκτυο ηλεκτρονικών πωλήσεων οι οποίες έχουν αυξηθεί.

Περιμένοντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η διοίκηση της εταιρείας είναι έτοιμη να ανοίξει τα 95 καταστήματα που διαθέτει μόλις ανακληθεί το lockdown και επανέλθει το εμπόριο στην κανονικότητα
Στο περιθώριο της ΓΣ η διοίκηση έδωσε εκτιμήσεις για το φετινό κύκλο εργασιών.
Αναμένει φέτος να διαμορφωθεί στα 43 εκατ. ευρώ , στα 58 εκατ. ευρώ το 2022 και 60 εκατ. ευρώ το 2023.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης