Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Επένδυση 1 δισ. ευρώ στη Γερμανία για έρευνα και ανάπτυξη στους ημιαγωγούς

Apple: Επένδυση 1 δισ. ευρώ στη Γερμανία για  έρευνα και ανάπτυξη στους ημιαγωγούς

Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι οι μεγαλύτερες για την Apple στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στις οποίες θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της στην Ευρώπη, για την τεχνολογία 5G και σε άλλες ασύρματες τεχνολογίες 

Σχετικά Άρθρα

Την κατασκευή ερευνητικού εργαστηρίου για παραγωγή ημιαγωγών στο Μόναχο της Γερμανίας ανακοίνωσε η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 στο οποίο επισημαίνεται εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο προτίθεται να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στο project σε βάθος τριετίας καθώς και σκοπεύει να στελεχώσει την ερευνητική ομάδα που θα υποστηρίξει την επένδυση.
Η εταιρεία Cupertino ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια νέα εγκατάσταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του Μονάχου εντός του 2021.

Τεχνολογικός κόμβος

Η Apple δήλωσε ότι θα κάνει την πόλη το ευρωπαϊκό κέντρο των ερευνών της για την ψηφιακή τεχνολογία (European Silicon Design Center) και θα προσλάβει εκατοντάδες νέους υπαλλήλους στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.
Η επιλογή του Μονάχου δεν έγινε τυχαία, καθώς στη γερμανική πόλη βρίσκεται ο μεγαλύτερος τεχνολογικός κόμβος της εταιρείας στην Ευρώπη, απασχολώντας σχεδόν 1.500 μηχανικούς από 40 χώρες, οι οποίοι επικεντρώνονται στο σχεδιασμό διαχειριστικών συστημάτων ισχύος, στις εφαρμογές επεξεργαστών και στις ασύρματες τεχνολογίες.
Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για την βελτιωμένη απόδοση των συσκευών της εταιρείας, ειδικότερα των νέων Macs με τον καινούργιο επεξεργαστή Μ1.

Μηχανικοί

Η Apple συνολικά απασχολεί 4.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη Γερμανία, οι οποίοι ενδεχομένως οι περισσότεροι από αυτούς θα μετακινηθούν στο Μόναχο, όπως αναφέρει το CNBC.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι οι μεγαλύτερες για την εταιρεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στις οποίες θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της στην Ευρώπη, όπου οι ομάδες θα επικεντρωθούν επίσης στην τεχνολογία 5G και σε άλλες ασύρματες τεχνολογίες, αλλά και στην ανάπτυξη modems για τις συσκευές της εταιρείας.

Το κέντρο

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για τις μελλοντικές ανακαλύψεις των μηχανισκών που θα εργαστούν το Μόναχο - από την εξερεύνηση των νέων ορίων της τεχνολογίας των δικτύων 5G, έως μια νέα γενιά τεχνολογιών που φέρνουν ισχύ, ταχύτητα και συνδεσιμότητα στον κόσμο», δήλωσε ο Tim Cook, CEO της Apple.
«Το Μόναχο υπήρξε έδρα της Apple εδώ και τέσσερις δεκαετίες και είμαστε ευγνώμονες σε αυτήν την κοινότητα και τη Γερμανία που συμμετείχε στο ταξίδι μας».
Σύμφωνα με την Apple έχει δαπανήσεις πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ με περισσότερες από 700 εταιρείες στη Γερμανία τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας παραγωγής τσιπ Infineon και της εταιρείας παραγωγής μπαταριών Varta.

Huawei

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δεν είναι ο μόνος που προχωράει στην κατασκευή εργαστηριακού κέντρου στην Ευρώπη.
Τον περασμένο Ιούνιο στην κινεζική Huawei δόθηκε η έγκριση, για να κατασκευάσει ένα ερευνητικό εργαστήριο για ημιαγωγούς στο Κέμπριτζ στην Αγγλία, μια επένδυση η αξία της οποίας θα ξεπεράσει το 1 δισ. λίρες.

Τεχνολογικός κόμβος

Το Μόναχο είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς κόμβους της Ευρώπης και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες το χρησιμοποιούν: η Google απασχολεί περίπου 1.000 άτομα στην πόλη.
Είναι επίσης η έδρα «γιγάντων» της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η BMW και η Audi, οι οποίες έχουν στο δυναμικό του έχουν χιλιάδες μηχανικούς του οποίους μπορέι να απασχολήσει η Apple.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης