Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπουργείο Εξωτερικών: Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας – Τουρκίας

Υπουργείο Εξωτερικών: Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας – Τουρκίας
Με καθυστέρηση αρκετών ημερών και αφού μεσολάβησε το... περιστατικό με την Αίγυπτο, οι Τούρκοι είπαν το «ναι» για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών
Σχετικά Άρθρα
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό πως ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα.
Νωρίτερα, την είδηση είχαν κάνει γνωστή τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.
Η Hurriyet ανέφερε συγκεκριμένα πως: «η ημερομηνία του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών έχει οριστεί.
Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το διήμερο 15-16 Μαρτίου».
Σε κάθε περίπτωση, όμως, επιτεύχθηκε ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, που επιθυμούσε η επόμενη συνάντηση με την Τουρκία να πραγματοποιηθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου.
Screenshot_1_εεεεεεεεεεεεεεεεε.png

Ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών

Υπενθυμίζεται ότι ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών είχε διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, ενώ είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου, παρουσία και του εκπροσώπου του Erdogan, Ibrahim Kalin.
Μετά το πέρας του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, είχε κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα, ενώ όπως προέκυπτε από τις πληροφορίες που μετέδιδαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα έθεσε στο τραπέζι όλα τα θέματα, όπως: αποστρατιωτικοποίηση νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριος χώρος, μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης