Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εφαρμογή συγκεντρώνει εθελοντές για να εμβολιαστούν άμεσα με εμβόλια που περίσσεψαν

ΗΠΑ: Εφαρμογή συγκεντρώνει εθελοντές για να εμβολιαστούν άμεσα με εμβόλια που περίσσεψαν
Κι αυτό διότι τα φιαλίδια που έχουν αποψυχθεί πρέπει να χρησιμοποιηθούν ή να πεταχτούν
Σχετικά Άρθρα

Μια έξυπνη λύση για τη διοχέτευση δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού που διαφορετικά θα καταστρέφονταν δίνει εφαρμογή μιας νεοφυούς εταιρίας στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας εθελοντές άμεσης ετοιμότητας για να εμβολιαστούν όπου προκύψει αδιάθετη δόση σύμφωνα με άρθρο των New York Times.
Στις ΗΠΑ που είναι πολύ πιο ανοικτή η διαδικασία χορήγησης εμβολίων με διάθεση και σε φαρμακεία, οι αδιάθετες δόσεις καταλήγουν συχνά σε… πελάτες που μπαίνουν μέσα στη νύχτα σε φαρμακείο για να αγοράσουν ένα σνακ ή μια ασπιρίνη, ή σε φίλους και φίλες νοσηλευτών.
Κι αυτό διότι τα φιαλίδια που έχουν αποψυχθεί πρέπει να χρησιμοποιηθούν ή να πεταχτούν.
Εκεί τώρα παρεμβαίνει μια εταίρια με το όνομα Dr. B που έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την άμεση ανεύρεση εθελοντών για εμβολιασμό ανά περιοχή.

Πάνω από 500.000 εθελοντές

Η startup εταιρία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, άρχισε τον Φεβρουάριο να… προξενεύει με μεγάλη αποτελεσματικότητα διαθέσιμους για άμεσο εμβολιασμό πολίτες με διαθέσιμες δόσεις, καταγράφοντας ήδη πάνω από 500.000 εθελοντές για εμβόλιο της τελευταίας στιγμής που διαφορετικά θα καταστρεφόταν.
Η εγγραφή στη λίστα του Dr. B είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι η εγγραφή και των παρόχων των εμβολίων, με περίπου 200 από αυτούς να έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συμμετοχής.
Δύο ιστοσελίδες εμβολιασμού σε πολιτείες των ΗΠΑ έχουν μάλιστα αρχίσει ήδη να εφαρμόζουν δοκιμαστικά την εφαρμογή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης