Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Ακόμα ένας μήνας για να αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Ακόμα ένας μήνας για να αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Δεν είναι ώρα να συζητάμε για ανοίγματα και για άρση των περιοριστικών μέτρων είπε ο κ. Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα απαιτηθεί ένας ακόμα μήνας με περιοριστικά μέτρα διατύπωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, αναφέροντας πως μπορεί να χρειαστεί και ένας ακόμη μήνας έως ότου αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Θωμαΐδης επεσήμανε πως με αυτήν την επιδημιολογική εικόνα, δεν μπορεί κανείς να μιλά για ανοίγματα και για άρση των περιοριστικών μέτρων.
Όπως είπε, ακόμα παρατηρείται άνοδος του επιδημιολογικού φορτίου «οπότε αν θεωρήσουμε ότι τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση, είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για τέσσερις ακόμη εβδομάδες με περιοριστικά μέτρα».

Ανατροπή σχεδιασμού

«Με βάση την εμπειρία από το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, υπάρχει διαφορά περίπου μιας εβδομάδας από τη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα με την πτώση κρουσμάτων και φυσικά ακόμη περισσότερο θα χρειαστεί για να φανεί η αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος στην επισήμανση ότι αυτά που λέει ανατρέπουν τον σχεδιασμό για άνοιγμα δραστηριοτήτων, απάντησε ότι «είναι σωστό να υπάρχει σχεδιασμός και να εξετάζονται «έξυπνες» λύσεις και παρεμβάσεις καθώς η οικονομική κατάσταση είναι εύθραυστη, ωστόσο η υγειονομική κατάσταση είναι επιβαρυμένοι και όλοι ξέρουμε πόσο υποφέρουν οι ασθενείς αλλά και οι υγειονομικοί».

Αυξημένο σε όλη την χώρα το επιδημιολογικό φορτίο

Ο κ.Θωμαΐδης τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι αυξημένο, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται αύξηση φορτίου στα λύματα σε τρεις μεγάλες πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τον Βόλο.
«Χρειάζεται επαγρύπνηση, δεν είναι η ώρα να συζητάμε για ανοίγματα και για άρση περιοριστικών μέτρων», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται σε συναθροίσεις της Τσικνοπέμπτης, την κόπωση των πολιτών αλλά και τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα και δίνουν πολύ μεγάλο ιικό φορτίο στους ανθρώπους που μολύνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης